Ders saatleri kısalıyor mu sorusu, son açıklamaların ardından merak konusu oldu. Teneffüsler ve devamsızlık hakkı ile ilgili yapılan düzenlemelerin ardından, okullarda ders süresi uzatıldı mı, kısalıyor mu soruları da gündemde yer alıyordu. MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine Toplantısı ardından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Peki, ders süresi kısalıyor mu, müfredat değişecek mi? İşte detaylar...
#Ders SüreleriOkullarda ders süresi kısalacak mı, sorusu Bakan Tekin'in yaptığı son dakika açıklama ile gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair güncellemeler yapılmıştı. Bunun ardından şimdide okullarda ders süresi uzatıldı mı, kısalıyor mu soruları gündemde yer alıyor. Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, müfredat değişikliği ve ders süreleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, okullarda ders süresi kısalacak mı, müfredat değişiyor mu? İşte, Bakan Tekin’den son dakika müfredat değişikliği ve ders süresi açıklaması...
#Ders SüreleriKoronavirüs salgınında son 24 saatte 33 bin 520 kişinin testi pozitif çıktı, 129 kişi yaşamını yitirdi. Doç. Dr. Gamze Varol ise, okullarda öğrencilerin figürlü maskeleri değiş tokuş yaptıkları yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Çocuklara uygun, standart cerrahi maske, bu riski ortadan kaldıracak dolayısıyla görece bulaş riskini de azaltacaktır. Tek tip maske olması daha iyi, daha güvenilir. Böylece kısmen virüsün geçişi engellenebilir. Okul ve sınıf ortamında virüsün geçişini kolaylaştıracak zaten çok faktör var. Bunlara ek bir de maskeler; maske değişimi olunca risk artıyor" dedi.
#KoronavirüsSon dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK ekranlarında milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. "İlk defa sizin programınızda açıkladım" diyen Bakan Özer, 6 Eylül'den bu yana kapatılan ve açılan sınıf sayısını duyurdu. Koronavirüs sürecinde en güvenli yerin okullar olduğunun altını çizen Bakan Özer, vakalar artarsa okulların kapatılmayacağını, geliştirilen sistemin okulları kapatmaya değil sınıfları kapatmaya yönelik olduğunu belirtti. Bakan Özer, "6 Eylül'den şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan sınıfların toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1'in altında görünüyor. Amerika'daki okulların yüzde 2'si kapalı." dedi. Ayrıca Bakan Özer, 15 bin yeni öğretmen atamasının 2. döneme yetişeceğini açıkladı.
#Okullar18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen bugün okulun ilk günü için ders başı yaparken, öğrenci ve velilerin aklına takılan soruları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorduk. Bakan Özer okullardaki önlemleri anlattı, velilere “Yüz yüze eğitime katılım zorunlu” dedi.
#MEBTürkiye genelinde Kovid-19 tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda bugünden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlandı. "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi"ne göre, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.
#OkulYüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi.
#18 Milyon Öğrenci18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen bugün okulun ilk günü için ders başı yaparken, öğrenci ve velilerin aklına takılan soruları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorduk. Bakan Özer okullardaki önlemleri anlattı, velilere “Yüz yüze eğitime katılım zorunlu” dedi.
#MEBYüz yüze eğitim uzun bir aradan sonra haftanın beş günü ve tam gün başlıyor, 18 milyondan fazla öğrenci ve 1 milyon 130 bin öğretmen okullarına, sınıflarına kavuşuyor. Peki koronavirüs konusunda önlemler nasıl alınacak? İşte 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren okullarda uygulanacak tedbirler:
#YAZAROkulların açılış tarihi için geri sayım başladı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde uzun aranın ardından yüz yüze eğitim başlayacak. Eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Ders süreleri, sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanacak. Okula giriş-çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve özellikle gerek duyulması halinde ikili eğitime geçilmesine ilişkin süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna göre il ve okul yönetimleri tarafından birlikte düzenlenecek. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte, okulların açılış tarihi hakkında bilgiler.
#Okullar Ne Zaman AçılacakMilli Eğitim Bakanlığı'nca, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin yüz yüze uyum eğitimleri yarın başlayacak ve 3 gün sürecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, diğer tüm sınıf seviyelerinde 6 Eylül Pazartesi günü Kovid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze yürütülecek. İşte yüz yüze eğitimle ilgili merak edilen tüm detaylar...
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü COVID-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak. Yüz yüze eğitimler, tıpkı COVID-19 salgını öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.
#2021-2022 Eğitim Ve Öğretim YılıSon dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.
#Sağlık Bakanlığı6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. En dikkat çekici olansa öğrencilerle diyalog halinde olan aşı olmamış öğretmen ve diğer personele haftada en az iki defa PCR testi zorunluğunun getirilmesi… Peki bu durum aşı kararsızlığı yaşayan öğretmen ve personeli aşıya yöneltir mi? Çocuklar okulda koronavirüse karşı neler yapmalı? Uzaktan eğitim sonrası ebeveynler, çocukları yüz yüze eğitime nasıl hazırlamalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı...
#Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, "Okullar açılacaksa, öğretmenlerimiz birinci aşamada veya ikinci aşamanın ilk adımında öncelikli aşılanmalı." dedi.
#Prof. Dr. Zafer KurugölPandemi salgını hayatın birçok alanını olduğu gibi eğitimi de olumsuz etkiledi. Öğrenciler, pandemi öncesinde olduğu gibi düzenli olarak örgün eğitime devam edemedikleri gibi uzaktan eğitimde de adaptasyon sorunları yaşıyor. Uzmanlar, öğrencilerin uzaktan eğitimde dikkatlerini verebilmeleri için ders sürelerinin maksimum 20-30 dakika olması ve 15 dakikalık sık molalar verilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca uzmanlar, çocukların pandemi öncesinde olduğu gibi sabah erken saatte uyanmaları, kahvaltıdan sonra okula uygun giysilerle ebeveynler ve öğretmenleri tarafından ders başına oturmalarının sağlanması gerektiğini ifade ediyor.
#ÇOCUKKoronavirüs salgınından korunmak için birçok ülkede artık sokakta da maske takmak zorunlu. Ancak şimdi de ‘Maske sağlığa zararlı mı yoksa yararlı mı?’ tartışması başladı. Bavyera’da 20 yıldır Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı olarak çalışan Dr. Junge Hülsing, maskenin, kişinin sağlığında bir olumsuzluk yaratmadığını, aksine sağlığı korumada önemli işlev gördüğünü söyledi.
#Dr. Junge HülsingAna okulları ve ilkokullar için çalan ders zili, bu hafta da meslek liseleri için çaldı. Uygulamalı eğitim yapacak olan 10, 11 ve 12'nci sınıflar ders başı yaparken, henüz alan dersi seçmeyen 9'uncu sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime bir hafta sonra başlayacak.
#Meslek LisesiMesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinde alan ve dal derslerin uygulama kazanımları, 5 Ekim'den itibaren yüz yüze eğitimle verilecek. Yüz yüze eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak.
#Meslek LiseleriMEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasıyla ilgili özel eğitim öğrencilerine yönelik teknik detayları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Okullarda her bir şubede bulunan öğrencilerden, okulun fiziki şartları ve öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak, gruplar oluşturulacak. Bu gruplardan ilki pazartesi-salı, ikincisi ise perşembe ve cuma günleri yüz yüze eğitim öğretim yapacak. Öğretmen tarafından yüz yüze eğitim verilen grubun dersine, o gün yüz yüze eğitim almayan diğer grubun öğrencileri de uzaktan/canlı olarak katılabilecek. Çarşamba günleri tüm gruplar uzaktan/canlı eğitime devam edecek. Ders süreleri 30 dakikaya azaltılarak öğrencilerin en geç 12.30'da okuldan ayrılmaları sağlanacak, Kovid-19 ile mücadele kapsamında okullardaki öğle yemeği uygulamasına ara verilecek. Yüz yüze eğitime ara verilen çarşamba günleri okullarda dezenfekte çalışması yapılacak.
#Özel EğitimYaklaşık altı aydır devam eden pandemi en çok okul çağındaki çocukları etkiledi. İlköğretimde okuyan çocukların çoğu arkadaşlarıyla buluşacağı anı beklerken çoğu da yeni okula başlama heyecanı yaşıyor. Yetkililer tarafından açıklanan ve 31 Ağustos’ta öncelikle online eğitim ile başlayacak yeni eğitim döneminin nasıl ilerleyeceği büyük merak konusu. Özellikle ebeveynlere çok iş düşeceğini belirten uzmanlar, bu süreçte çocuklardan mükemmel olmalarını beklememeleri konusunda onları uyarıyor.
#ÇocukUzaktan öğretim dün evleri okula çevirirken, çocukları da yeniden derse döndürdü. Her kademe kendi ders saati geldiğinde 20’şer dakika ekran başında yerini aldı. Öğrencilerden ve velilerden ilk uzaktan ders deneyimlerini dinledik. Kimi televizyondan, kimi bilgisayardan kimi de telefondan takip etti dersleri. İşte Türkiye’nin dört bir yanından ilk ders izlenimleri...
#GazetehaberleriTürkiye Adalet Akademisi Meslek Öncesi Eğitimin Uygulama Esasları ile Yazılı ve Sözlü Sınavlara Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, hakim ve savcı adaylığı sürecinin sonunda yapılacak yazılı sınavda 70 puan alanlar sözlü sınava çağrılacak. Yazılı sınav puanının yüzde 60'ı ile sözlü sınav puanının yüzde 40'ının toplamının en az 70 olması halinde adaylar başarılı sayılacak.
#Hakim