23 yaşında, dört senedir ekranda. Selena Gomez izleyerek büyüdüğünü söylüyor. Hayali dünya çapında bir aktris olmak, geldiği noktada büyük bir hayran kitlesi var. “Kendimi zorlayacak karakterleri canlandırmak istiyorum” diyor. Lizge Cömert’le buluşuyoruz; çocukluğunu, oyunculuk macerasını, güzelliğin mesleğine etkisini ve aşkı konuşuyoruz.
#Lizge CömertSizler bu yazıyı okuduğunuzda 2024 yılına girmiş olacağız. İnsan için belirli anlar, günler, haftalar, aylar veya tarihler çok önemli olsa da zaman durmuyor. Biz önemli görsek de görmesek de sürekli ilerliyor. İnsanı, diğer canlıları, doğayı, eşyayı ve belki de idrak ettiğimiz her şeyi etkiliyor ve üzerinde bir iz bırakıyor. Bazen de bu saydıklarımızın hepsinden ya da bazılarından bir şeyler alıp götürüyor.
#Konuk YazarMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarCumhuriyet tarihi boyunca popüler müzik alanında kurulan önemli orkestraların, grupların öykülerini 'Günlerin İçinden Canım: 100 Yıllık Türkiye Popüler Orkestralar ve Gruplar Tarihi (1923-2022)'nde bir araya getiren Cumhur Canbazoğlu, “Tuğla gibi kitap hayal etmiştim, yayımcı bulamayınca internette erişime açtım” diyor. 2 bin 300 biyografiden oluşan 'Orkestra ve Gruplar Tarihi' adlı web sitesi okurların sağlayacağı bilgi ve belgelerle genişleyecek.
#Cumhur CanbazoğluCumhuriyet tabirini kullanmak Türkler arasında bir yana, Avrupa’da bile uluorta konuşulamazdı. İmparatorluğun içinde olduğu girdabın farkında olan Hamidiye dönemi gençliği, “anayasal monarşinin” peşindeydi. Bundan daha ötesini, “cumhuriyeti” düşünen insanların bunu ustalıkla zihinlerinde gizledikleri açıktır. Ama Ekim 1922’deki Mudanya Mütarekesi’nden ve ardından son padişahın tahttan çekilip iltica yolunu seçmesinden itibaren, Türkiye’de devletin geleceği artık belirlenmişti.
#CumhuriyetSüper Lig'de 8. hafta geride kalırken Hürriyet Yazarları Uğur Meleke, Güntekin Onay, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini değerlendirdi.
#Süper LigArtık ne Sezen’in son kaseti var ne de Ferdi Özbeğen’in ilk 45’liği… Teknoloji sadece odalarımızdaki eşyaları değil alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Dünya üzerindeki son müzik cihazı iPod’larda geçtiğimiz hafta itibariyle tarih oldu. Herkesin gramofonu da kasetçaları da cebimizdeki telefonlar. İşte ekonomi sayfalarında “iPod artık üretilmeyecek” başlığıyla okuyup geçtiğimiz tarihi gelişmenin arkasında kalanlar… Değişen ya da değiştirilen müzik kültürümüz.
#İpodAmerikalı rap şarkıcısı Asap Rocky ile ilk çocuğunu kucağına almaya hazırlanan dünyanın en ünlü ve en zengin kadın müzisyeni Rihanna, Amerikan Vogue dergisi için, efsane fotoğrafçı Annie Leibovitz’e birbirinden güzel pozlar verdi. Hamile bir kadın için ‘edepli’ olmadığı düşünülen, göbeğini yani bebeğini açıkta bırakan stili hakkındaki eleştirilere ise “Vücudum şu an harika şeyler yapıyor. Bundan utanacak değilim. Bu süreç kutlanmalı. Neden hamileliğini saklayasın ki?” yanıtını verdi. Rihanna’nın tarzı kadar olmasa da bizde de hamilelik döneminde göbeğini göstermekten çekinmiyor artık ünlü kadınlar... Hem Rihanna’nın stilini hem de hamile kadınların beden manifestosunu masaya yatırdık.
#RihannaHürriyet Pazar ve araştırma şirketi Twentify’ın işbirliğiyle yapılan çalışmaya göre 18-30 yaş arasındaki gençlerin birikiminin büyük bölümü altın ve kripto paralarda. Üstelik gençler yatırım kararlarını işin uzmanlarından gelen tavsiyeler yerine sosyal medyadan alıyor. Kısa vadede konut alabileceğine inananların sayısı düşük ama amaç, önünde sonunda bir ev sahibi olmak...
#Kripto ParaHayatın ve ülkelerin düzenli bir şekilde devam edebilmesi için toplumsal yapı çok büyük bir öneme sahiptir. Belli kademelerden meydana gelen toplumsal yapının ne anlama geldiği ise en fazla merak edilen konular içinde yer alıyor. Her bilginin düzenli bir hale gelebilmesi ve işlevsel olması için toplumsal yapı ön plana çıkar. Toplumsal yapı nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
#Eğitim