Ddos Saldırısı haberleri sayfasında Ddos Saldırısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 124 Ddos Saldırısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kaspersky Lab tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada* şirketlerin kendilerini DDoS (Distributed Denial of Service - Dağıtık Hizmet Aksatma) saldırılarına karşı korumakta güçlük çektiğini ortaya koydu. Bunun ardında ise şirketlerin güvenlik için başkalarına güvenmeleri ve genel olarak kendilerini nasıl koruyacaklarına dair bilgiye sahip olmamaları yatıyor. META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde kurumların %46’sı DDoS önleyici çözümler kullanmıyor. Bunun yerine, ISP’lerinin (Internet Service Provider - İnternet Servis Sağlayıcısı) kendilerini koruyacağına inanıyor. Ancak bu yaklaşım nedeniyle çoğu şirket saldırılara açık hale geliyor, veri kaybı ve iş aksaması riskiyle karşı karşıya kalıyor.
#KasperskyDDoS saldırıları için dünyanın en büyük pazarı olduğu düşünülen bir web sitesi, uluslararası güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda kapatıldı. Aylık 15 dolar gibi küçük bir fiyata, suça eğilimli herkes söz konusu web sitesinin hizmetlerini kiralayarak hedeflediği siteyi çalışamaz duruma getirebilirdi.
#DdosSanal korsanların, adı açıklanmayan bir ABD’li şirkete fidye notları da ekleyerek saniyede 1.7 terabaytlık veri akışıyla yaptığı saldırı, DDoS saldırılarında yeni bir rekor. Saldırı, tarihin en büyük DDoS saldırısı olarak kayıtlara geçti.
#Ddos SaldırısıSpam e-posta gönderenlerin kazara yaptığı DDoS saldırıları, siyasi sabotaj ve DDoS botnet sahiplerinin Bitcoin ile para kazanma çabaları… Bunlar, Kaspersky Lab'in, Kaspersky DDoS İstihbaratı'ndan* elde edilmiş verilere göre 2017'nin üçüncü çeyreği için hazırlanan raporda analiz edilen trendlerden bazıları...
#DdosGlobal antivirüs yazılım kuruluşu ESET, endüstriyel sistemleri hedef alan ve Stuxnet’ten sonra en tehlikeli endüstriyel siber tehdit olarak tanımlanan ‘Industroyer’ zararlı yazılımını tespit etti. Industroyer, özellikle enerji altyapıları gibi kritik endüstriyel sistemlerin çalışmalarını durduran karmaşık ve tehlikeli bir zararlı yazılım.
#Stuxnet2017’nin ilk üç ayında görülen saldırılar, Kaspersky Lab’ın DDoS saldırılarının geçirmekte olduğu evrim konusunda 2016 yılı sonuçlarına dayanarak yaptığı tahminlerin doğru olduğunu ortaya çıkardı. Yılın ilk çeyreği aynı zamanda siber suçluların da dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Karmaşık DDoS saldırılarının popülaritesi ilk çeyrekte artmaya devam etse de, saldırıların sayısında görülen genel bir düşüş ve ülkelere göre dağılımlarındaki değişim dikkatleri çekti.
#DdosTürkiye’deki on işletmeden dördü (%37) kendilerini DDoS saldırılarına karşı korumak için gerekli koruma stratejisi hakkında bilgi sahibi değil. Bilgi ve koruma eksikliği, iş süreçlerini duraksama riski altına sokuyor. Bunlar, Kaspersky Lab ve B2B International işbirliğiyle, 25 ülkeden ve 4000'den fazla iş dünyası temsilcisiyle yapılan 2016 Kurumsal BT Güvenlik Riskleri anketinin sonucu.
#KasperskyKaspersky Lab ve B2B International tarafından 25 ülkeden 4.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 2016 Kurumsal IT Güvenlik Riskleri çalışmasına göre tek bir DDoS saldırısı bir şirkete 1.6 milyon dolara varan zararlar verebiliyor. Yine de bu sayı çoğunlukla saldırının ne kadar çabuk algılanabildiğine bağlı oluyor.
#KasperskyKaspersky Lab ve B2B International tarafından yapılan araştırmaya göre 4 şirketten 1’I, sadece ve sadece anti-DDoS korumasına sahip olmadıklarından, iş açısından önem arz eden sistemlere giriş haklarını kaybediyor, finansal kayıplar ve itibar kayıpları yaşıyor.
#KasperskyKüresel sigorta şirketi Hiscox, yayınladığı yeni rapor ile büyük bir tehlikeye dikkat çekti. Raporda yer alan veriler Avrupa ve Amerika'daki birçok kuruluşun, yaşadıkları güvenlik ihlalleri nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini ortaya koyuyor. Siber güvenlik alanında nereye yatırım yapacağını bilmek her zamankinden çok daha önemli.
#GüvenlikRusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş komşu ülkelerde de birçok krize yol açıyor ve özellikle Rusya’nın komşusu Baltık ülkeleri topraklarında gerçekleşebilecek saldırılar ve hatta işgal endişesi yüzünden zor günler geçiriyor. Bunun son örneği ise Litvanya’da yaşandı ve ülkeyi felç eden tehditler bir anda dünya basınında gündem oldu…
#Litvanya2021'in 3. çeyreğine kıyasla, 4. çeyrekte Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarının toplam sayısı %52 artış gösterdi. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre 4,5 kat daha fazla. Bu ve diğer bulgular, 2021'in 4. Çeyreğini değerlendiren yeni DDoS attacks in Q4 2021 raporunda yayınlandı.
#KasperskyRusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar bugün de devam ederken, siber saldırılar da gündem oldu. Çarşamba günü erken saatlerde, haftalardır ülkeyi hedef alan yeni bir DDoS saldırısı dalgasında bir dizi Ukraynalı web sitesi çevrimdışı duruma getirilmişti. Rusya'nın siber saldırıları devam eder mi, dünyaya yayılır mı? Detayları derledik...
#Siber Saldırı2020'nin 3. çeyreğiyle karşılaştırıldığında Dağıtık Hizmet Reddi (DDoS) saldırılarının oranı bir yılda yaklaşık %24 artarken, hedefli gelişmiş DDoS saldırıları aynı dönemde %31 artış gösterdi. En dikkate değer hedeflerden bazıları pandemiyle mücadele araçları, devlet kurumları, oyun geliştiricileri ve tanınmış siber güvenlik yayınlarıydı.
#HackerKriptopara piyasasının öne çıkan enstrümanlarından birisi olan Tron (TRX) Coin, piyasada 100 milyar civarı coin ile hizmet veriyor. TRX coin, piyasada birçok işlem çifti ile yer almasıyla dikkat çekiyor. Pek çok kripto para BTC, USD ve BNB gibi temel kripto paralarla işlem açabilirken TRX Coin, XRP, ETH, PAX gibi coinlerle de işlem çifti oluşturabiliyor. Peki, Tron (TRX) Coin nedir ve hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, o bilgiler
#TrxDDoS saldırılarının sayısı 2020'nin üçüncü çeyreğinde azaldı. Komuta ve kontrol sunucularına giden komutların analizi de düşüşe işaret ediyor. Bununla birlikte bu çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla saldırılarda artış görüldü. Yılın en yoğun saldırısının yaşandığı 2 Temmuz’da bir günde 323 saldırı tespit edildi.
#DdosCovid-19 ile birlikte internet kullanımı artarken, DDoS saldırılarından dolayı hizmetler baltalanıyor. Yapılan son araştırmalara göre, 2020’nin ilk yarısında DDoS saldırıları %151 arttı. Artan hizmet reddi saldırılarına dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, DDoS saldırılarına karşı şirketlerin uygulaması gereken 5 siber güvenlik adımını paylaşıyor.
#DdosSon dönemlerde finans şirketlerinden DDoS saldırısı tehdidiyle fidye isteyen siber saldırganlar, Yeni Zelanda Borsası’na 4 gün boyunca saldırarak alım-satım işlemlerinin aksamasına ve web sitesinin çökmesine neden oldu. Borsa, saldırıları engelleyemeyince iletişim güvenlik bürosunu yardıma çağırdı. Saldırıyı değerlendiren uzmanlar, dünya çapında yüzde 542 oranında artan DDoS saldırılarıyla başta BİST olmak üzere Türkiye’deki finans şirketlerinin de hedeflenebileceği, bu saldırılara karşı ağ güvenliğinin büyük ölçekli saldırıları engelleyebilecek düzeyde olması gerektiği uyarısında bulunuyor.
#HackerTwitter'da ünlü isimlere ait hesaplar bilgisayar korsanları tarafından hacklendi. Aralarında Barrack Obama, Bill Gates, Jack Dorsey, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West gibi isimlerin bulunduğu hesapların hacklenmesinin ardından Twitter'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde güncelleyeceğiz." ifadeleri kullanıldı. Peki, siber saldırı nedir?
#Siber Saldırı NedirHizmet reddi (DDoS) saldırılarının doğası değişiyor ve bazı şirketler DDoS'un geçmişte kaldığına inanıyor olsa da durum böyle değil. Yapılan araştırmaya göre şirketlerin 3’te 1’i DDoS saldırısı yaşarken, şirketlerin hala gelişmiş savunmalara sahip olmadığını aktaran uzmanlar, DDoS saldırıları hakkında en çok dile getirilen ve şirketleri yanlışa sürükleyen 5 efsaneyi açıklıyor.
#GüvenlikKaspersky 2020 1. çeyrek DDoS saldırıları raporu, yılın ilk üç ayında belediyelerin ve eğitim kurumlarının sitelerini hedef alan saldırılarda önemli bir artış yaşandığını gözler önüne serdi. DDoS gruplarının, insanların evlerinde dijital kaynaklara bağımlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olduğu bu dönemden yararlanmaya çalıştığı görüldü.
#KasperskyAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘www.iftarver.com’ adıyla kurduğu ve ihtiyaç sahibi her vatandaş için 15 lira ödenerek iftar yemeği satın alınabilen internet sitesi siber saldırıya uğradı. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kötü niyetliler sitemizi yoğun saldırıya tutuyor” dedi.
#GazetehaberleriKoronavirüs pandemisi nedeniyle, şirketler ofislerini evlere taşırken, siber suçlular ise hız kesmeden saldırılarına devam ediyor. Pandemi sürecinde DDoS saldırılarının artış gösterdiğini ve sadece evden çalışanları değil, online oyun sektörünü de hedef aldığını belirten siber güvenlik uzmanlarına göre bu durum, şirketlerin, DDoS saldırılarına karşı yatırımlarının artmasına neden oldu.
#VpnDünya çapında çok sayıda kullanıcısı bulunan Google, 20 Ocak tarihinde Türkiye genelinde yaşanan erişim sorusu ile karşılaştı. Youtube, Instagram ve zaman zaman WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarına da sıçrayan erişim problemine yönelik Türk Telekom'dan açıklama geldi. GSM operatörlerinden Google'a giriş yapamayanlar internet siber saldırıdan mı çöktü? sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, siber saldırı ne demek? İşte, detaylar.
#Siber Saldırı Ne DemekTürkiye, pazar günü tarihindeki en büyük siber saldırılardan biriyle karşı karşıya kaldı. Bankacılık sistemleri çalışması kesildi, iletişim operatörlerinin hizmeti durdu. Yüz binlerce farklı IP adresinden saniyede 2 terabyte’a kadar çıkan bir trafik yönlendirildi. Saldırının yüzde 90’ı ise bertaraf edildi.
#GazetehaberleriBir kaç banka şubesinin internet erişiminin zaman zaman servis dışı kalması hatta kredi kartları ile alış veriş yapılamaması üzerine vatandaşlar sorunun ne olduğunu merak etmeye başladılar. Bu sorunların yanı sıra internet erişiminde de kısmen sorun yaşanması üzerine Türk Telekom konu hakkında bir açıklamada bulundu.
#Türk TelekomDün gün boyunca Türk Telekom dahil bazı bir dizi büyük şirketlerin internet sitelerine siber saldırı gerçekleşti. Bu saldırı nedeniyle internette yavaşlama meydana gelirken, bazı anlar erişim tamamen koptu. Konuyla ilgili Türk Telekom'dan da flaş bir açıklama geldi.
#Türk Telekom2019’un ikinci çeyreğinde DDoS saldırılarının sayısı geçen yıl aynı döneme göre %18 arttı. Düzenlenmesi ve karşı konulması daha zor olan uygulama katmanı saldırılarında önemli artış gözlendi. Bu tür saldırılar 2018’in 2. çeyreğine kıyasla %32 arttı. Bu nedenle, bu tür saldırılar Kaspersky DDoS Protection tarafından engellenen tüm saldırıların yaklaşık yarısını (%46) oluşturdu.
#DdosWhatsApp, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında yaşanan erişim sorunu siber saldırıyı akıllara getirdi. Erişim sorunun ortaya çıkmasıyla birlikte kullanıcılar sorunun kaynağını araştırırken, siber saldırı sorusu da akıllarda takılı kaldı. Peki, siber saldırı nedir?
#Siber SaldırıESET’in yaptığı araştırmalar, siber suçun artık çok yönlü bir hizmet alanına dönüştüğünü ortaya koydu. Ürkütücü çeşitliliğe sahip bu yıkıcı endüstride siber suçlular, ücret karşılığında karaborsada kendi ürün veya altyapılarını satıyorlar. Şirket, karanlık web’e göz atarak, siber suç pazarlarını mercek altına aldı.
#EsetSon çeyrekle beraber tüm 2018’in istatistiklerini içeren Kaspersky Lab 4. Çeyrek DDoS Raporu, toplam DDoS saldırı sayısının bir önceki yıla göre %13 azaldığını gösterdi. Ancak, karışık ve HTTP flood saldırılarının süresinin arttığı gözlendi. Bu da saldırganların daha karmaşık DDoS saldırı tekniklerine geçtiği anlamına geliyor.
#KasperskySon yıllarda yaşanan siber saldırılan “güvenlik” kavramının ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dolayısıyla siber güvenlik nedir sorusuna yanıt arayanların sayısı da çoğaldı. İnternetin bu kadar yoğun kullanıldığı bir dünyada bilgilerin güvenliği ve korunması da elbette güçleşiyor. Siber güvenlik de aslında kötü amaçlı kişiler ya da yazılımlardan bilgilerin korunması anlamına geliyor.
#Siber Güvenlik NedirKaspersky Lab tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada* şirketlerin kendilerini DDoS (Distributed Denial of Service - Dağıtık Hizmet Aksatma) saldırılarına karşı korumakta güçlük çektiğini ortaya koydu. Bunun ardında ise şirketlerin güvenlik için başkalarına güvenmeleri ve genel olarak kendilerini nasıl koruyacaklarına dair bilgiye sahip olmamaları yatıyor. META (Orta Doğu, Türkiye ve Afrika) bölgesinde kurumların %46’sı DDoS önleyici çözümler kullanmıyor. Bunun yerine, ISP’lerinin (Internet Service Provider - İnternet Servis Sağlayıcısı) kendilerini koruyacağına inanıyor. Ancak bu yaklaşım nedeniyle çoğu şirket saldırılara açık hale geliyor, veri kaybı ve iş aksaması riskiyle karşı karşıya kalıyor.
#Kaspersky