Geçen haftaki bunaltıcı sıcaklarda, akıllı insanların pek yapmayacağı bir yolculuğa çıktım. Amacım Kuzey Ege’deki bildiğim, bilmediğim lezzet duraklarını ziyaret etmekti. Aslında bu sıcaklarda yemek yemek, yolda yürümek kadar zor! Onun için gölgelerdeki masalara sığındım, arada bir esen sert poyrazdan yardım dilendim ve Edremit’ten başlayarak Cundaya kadar olan listemdeki lezzet duraklarını ve yemeklerini sizin için kontrol ettim.
#Kuzey Ege YemekleriTürkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, yaptıkları "Hileli Gıdalar" araştırmasına göre, şekerlemelerin içine domuz jelatini, tekstil boyası ve hayvan yemi katıldığını, kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırıldığını bildirdi.
#İbrahim Yetkin2009 yazının en baskın trendi tulum. Her markanın koleksiyonunda yer alıyor. Sırtı açıklar, dar paçalılar, şort veya şalvar kesimliler, daha neler neler. Gidip bütçemize ve zevkimize uygun tulumlardan üçer beşer alalım mı? Hayır! Önce düşünelim. "Ben tulum giymeli miyim?" diye kendimize bir soralım. Moda tasarımcıları Özlem Süer, Arzu Kaprol ve Dilek Hanif’in verdiği bilgiler ışığında kendimize en yakışan tulumu bulalım. Moda kurbanı olmayalım.
Şortlar, yaz günlerinin en rahat giysisi. Gece davetleri ve gündelik hayat için birbirinden farklı tasarımlar var. Mini, bermuda, bol veya dar... Üzerine spor bir tişört ya da şık bir üstle giyiliyor. Modacı Arzu Kaprol, bu yazın en büyük yeniliği diyor, tulum şortlar için: "Keten ve koton karışımlıların yanı sıra taşlanmış ipekler en revaçtakiler. Yaz aylarında bu modeleri şehirde ister spor ister şık bluzlarla tamamlayarak giyebilirsiniz.