Kabağı sebze soyacağı yardımıyla ince ince dilimleyin. Izgarayı ocağa alp ısıtın. Isınınca fırça yardımıyla yağ sürün ve dilimlediğiniz kabakları yerleştirin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da kızartın. Kıarınca ızgaradan alıp tuz ekleyin. Akdeniz yeşilliklerini elinizle koparıp çukur bir kaba alın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca dolmalık fıstıkları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sarımsağı kıyıp çukru bir kaseye alın. Üzerine tuz, limon suyu ve acı sos ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar zeytinyağını ilave edin. Naneleri çukur kaba aldığınız yeşilliklere ilave edin. Üzerlerine hazırladığınız sosun yarısını döküp karıştırın. Sosun diğer yarısını da kabakların üzerine döküp karıştırın. Kabakları salataya ilave edin. En son kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ekleyin.
#Izgara Kabak Salatası