İnsanlığın dünya dışında, uzayda, yaşanabilir bir gezen arayışı devam ediyor. Uzayı ve ulaşılabilir gezegenleri tarayan James Webb teleskobun yeni keşfi ise bu konuda atılacak kritik adımların öncüsü olabilir…
#Öte GezegenTanımlanamayan bir uzay cisminin Dünya’ya radyo sinyali gönderdiği bildirildi. Dünya’ya 4 bin ışık yılı uzaklıktaki cisim her 18 dakikada bir, 1 dakika boyunca ışıldıyor. Astronomlar, bu cismin güçlü manyetik alana sahip sönmüş bir yıldızın kalıntıları ya da ölü beyaz bir cüce yıldız olabileceğini tahmin ediyor. Ancak bunlar dışında yepyeni bir şey olabileceği de ihtimaller arasında.
#Uzay CismiParlak bir gece de gökyüzüne baktığınız zaman binlerce yıldız görebilirsiniz. Ancak bir tanesi diğerlerinden daha parlak görünmesi ile ayrılmaktadır. Bu yıldız Kutup Yıldızı ismi ile bilinmektedir. Kutup yıldızı nedir, hangi yönü ve nereyi gösterir? Kutup (Şimal) yıldızı anlamı ve hikayesi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kutup Yıldızı NedirDünya dışında hayat olmasının ilk adımı bizimkine benzer bir gezegen bulmamız. Yani küçük, kayalık ve etrafında döndüğü yıldıza, yüzeyindeki suyun sıvı halde bulunmasına imkân verecek uzaklıkta... İnsanoğlu ilk kez bu türden bir buluşun heyecanını yaşıyor. NASA, 40 ışık yılı uzakta, dördünde su olduğu tahmin edilen yedi ‘dünya benzeri’ gezegen bulduğunu duyurdu.
#TrappistDünya’dan 60 ışık yılı uzaklıktaki küçük bir yıldızın yüzeyinde, Güneş’in çekirdek sıcaklığından 12 kat daha güçlü olan 200 milyon derecelik patlamalar belirlendi. Bilim insanları, benzer bir infilakın Güneş’te olması durumunda Dünya’nın kısa sürede yok olacağını belirtiyor.