Cryptolocker haberleri sayfasında Cryptolocker hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 34 Cryptolocker haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Fidye yazılımları son zamanlarda siber suçluların kişi ya da şirketlerden para sızdırmak için kullandığı en popüler yollardan biri haline geldi. ESET, bu yazılımların en tanınmışı olan Cryptolocker’ı mercek altına aldı. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, internet kullanıcılarının veri ve para kaybetmemek için Cryptolocker’den nasıl korunması gerektiğini sıraladı.
#VirüsRusya ile yaşanan krizden sonra Rus bilgisayar korsanları yeni geliştirdikleri dolandırıcılık yazılımıyla Türk şirketleri avlamaya başladı. Şirketlerin önemli belgelerini ‘.zip’ veya ‘.rar’ formatlarıyla şifreleyerek sıkıştıran hacker’lar dosyaları çözmek için en az 2 bin dolar alıyor.
#Rus Bilgisayar KorsanlarıCryptolocker... Türkiye dahil dünyanın baş belası olan bu bilgisayar virüsü cihazlara bulaştığı anda dosyaları şifreliyor ve kullanıcılar şifreleri çözdürebilmek için 800 ila 1000 TL arası değişen bedelleri virüsü geliştiren dolandırıcılara ödemek durumunda kalıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da Türkiye'de hızla yayılan bu virüsle ilgili vatandaşa uyarıda bulundu. Daha çok e-posta yoluyla söz konusu virüsün bulaştığına dikkat çeken BTK, güvenilir olmayan hiçbir e-postanın açılmaması gerektiğini vurguladı.
#Virüs2020 yılında şirketler, devlet kurumları ve belediye kuruluşları gibi yüksek profilli hedeflerden para almak için kullanılan hedefli kötü amaçlı yazılımlarla karşılaşan kullanıcıların sayısı 2019’a kıyasla %767 arttı. Hedefli fidye yazılımındaki bu artış genel fidye yazılımından etkilenen toplam kullanıcı sayısında %29'luk düşüşü beraberinde getirirken, WannaCry bu alanda en sık karşılaşılan tehdit olmaya devam etti.
#KasperskyFidye ataklar yani Cryptolocker ataklar her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirir oldu. Son zamanlarda birçok şirketin bu ataklara maruz kaldığını, bundan dolayı da ciddi rakamlar ödemek zorunda kaldığını duymayanımız yoktur sanırım. Fidye yazılımları (Ransomware) sadece şirketleri değil bireysel kullanıcıları da hedef alıyor ve ağına düşürüyor.
#Gürsel TursunSiber fırsatçılar, Türkiye’de dövizdeki dalgalanma nedeniyle yükselen ekonomik merak ve duyarlılığı, kendi faydalarına çevirmeye çalışıyor. Türk bankacılık müşterilerini hedef alan siber hırsızlar, “döviz hesabınızın dökümü ektedir“ ya da “Adınıza şu kadar döviz alındı“ gibi gerçek dışı mesajlarla, kişileri sahte ve virüslü sitelere yönlendiriyor.
#DövizIBM Türk ve Platin Bilişim, geçen yıl düzenlemiş olduğu Secure Future Platform’un ikincisini Swissotel’de düzenledi. IBM Türk Ülke Müdürü Nedim Nazlı’nın açılış konuşmasıyla başlayan organizasyon, Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı’nın geleceğin teknolojilerini paylaştığı konuşmayla devam etti.
#WannacryÖzellikle 2015 yılında şirketlere önemli zararlar veren fidye yazılım CryptoLocker'ın ardından, tüm dünya ülkeleri 12 Mayıs itibarıyla CryptoLocker ile yakın mantıkta çalışan bir diğer fidye yazılım WannaCry saldırıları ile karşı karşıya kaldı. Konunun uzmanları geliştirilerek devam edebilen bu saldırıların her ay biriyle karşı karşıya kalınabileceğine işaret ederek, şirket ve bireylere uyarılarda bulunuyor.
#HaziranCuma günü gerçekleştirilen ve şu ana kadar dünyadaki en büyük fidye yöntemiyle gerçekleştirilen siber saldırıdan sonra hükümetler ve şirketler harekete geçti. 100 ülkede 130 binden fazla bilgisayarı ele geçiren korsanların kim olduğunu öğrenmek ve bu kişileri yakalamak için uluslararası çalışmalara başlandı. 'WanaCrypt0r 2.0 saldırısı' nedeniyle cuma gününden beri üretimi duran Oyak Renault'un Bursa'daki fabrikasında teknik bakımlar devam ettiği için üretim başlayamadı
#Korsan AvıErken uyarı ve zararlı yazılım tespit sistemi ESET LiveGrid verilerine göre, akıllı telefonlar siber suçluların en gözde saldırı hedefi haline gelmeye başladı. Android işletim sistemine yönelik tüm zararlı yazılımların tespitinde yüzde 50 artış söz konusu.
#EsetArtık, kişisel ve işle ilgili önemli veriler internete bağlanabilen cihazlarda saklanırken, bu verileri ele geçirmek isteyen siber suçlular da amaçlarına yönelik yazılımlar yaratmaya devam ediyor. Bu durum, siber güvenliğin ve bu alanda çalışabilecek uzmanların önemini daha da arttıyor. Ancak, böyle giderse bu uzmanları bulmak kolay olmayacak. Araştırmalar göre 2020’de 1,5 milyon siber güvenlik uzmanı açığı olacağı öngörülüyor.
#HackerDijitalleşme söz konusu olduğunda, siber tehlikeler ve siber güvenlik gündeme geliyor. Siber güvenlik firmaları bugün Türkiye'de de dünyaya paralel olarak oldukça yaygınlaşmış birçok ürünleriyle pazarda hizmet veriyor. Buna rağmen yapılan araştırmalar bugün dünyada dijitalleşmeyle beraber oluşan güvenlik açığının yüzde 85'inin kapatılabildiğini, halen yüzde 15 miktarında ciddi bir açığın ise şirketler için tehlike oluşturmaya devam ettiğini gösteriyor.
#ErişebilirlikYeni nesil tehditlerle mücadelede ağ ve uç nokta güvenliğine yönelik çözümler sunan Sophos, son kullanıcılara yönelik sezgisel güvenlik ürünü Sophos Clean’i kullanıma sundu. Davranış analizi, delillere dayalı karar süreçleri ve kolektif zekâ gibi en son teknolojileri temel alan Sophos Clean, ilk kez gün yüzüne çıkmış tehditleri bile algılayabilen yeni nesil güvenlik çözümlerinin ilk örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.
#SophosFidye yazılımları son zamanlarda siber suçluların kişi ya da şirketlerden para sızdırmak için kullandığı en popüler yollardan biri haline geldi. ESET, bu yazılımların en tanınmışı olan Cryptolocker’ı mercek altına aldı. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, internet kullanıcılarının veri ve para kaybetmemek için Cryptolocker’den nasıl korunması gerektiğini sıraladı.
#VirüsESET, e-posta yoluyla bulaşan yeni bir fidye yazılımı tespit etti. Nemucod adlı bu zararlı yazılım, zip dosyaları içeren e-mailler aracılığıyla yayılıyor. Online fatura ya da mahkeme celbi gibi resmi görünümlü belge olarak gelen bu e-postaların eklentilerini açan kişilerin bilgisayarları kilitleniyor, dosyaları şifreleniyor ardından şifreyi kırmak için fidye talep ediliyor. Özellikle operatörlerden, mahkemelerden ve servis sağlayıcılardan gelmiş gibi görünen e-postalardan uzak durun, hemen silin!
#EsetRusya ile yaşanan krizden sonra Rus bilgisayar korsanları yeni geliştirdikleri dolandırıcılık yazılımıyla Türk şirketleri avlamaya başladı. Şirketlerin önemli belgelerini ‘.zip’ veya ‘.rar’ formatlarıyla şifreleyerek sıkıştıran hacker’lar dosyaları çözmek için en az 2 bin dolar alıyor.
#Rus Bilgisayar KorsanlarıİZMİR’deki Yaşar Üniversitesi’sinin Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, siber suçluların, internet kullanıcılarının dikkatini çekmek, sahte sitelere yönlendirmek veya virüslü dosyaları indirmelerini sağlamak için gündemdeki haberleri kullandıklarına dikkat çekti. Doç. Dr. Koltuksuz, bilgisayar kullanıcılarının en çok dikkat etmesi gereken şeylerden birinin sosyal medya olduğunu, genellikle ’Seçim anketi’, ’IŞİD 50 kişiyi öldürdü’ gibi merak uyandıran başlıklara sahip kaynağı ve adresleri bilinmeyen kısaltılmış linklere kuşkuyla yaklaşılması gerektiğini vurguladı.
#Siber GüvenlikBilgi güvenliğini kapsayan sızma testleri, risk analizi, log yönetimi gibi alanlarda hizmet veren btrisk'in kurucusu Fatih Emiral, mobil cihaz güvenliğinden siber saldırıların geldiği noktaya kadar siber güvenlik üzerine Hürriyet'e açıklamalarda bulundu.
#Siber GüvenlikCryptolocker... Türkiye dahil dünyanın baş belası olan bu bilgisayar virüsü cihazlara bulaştığı anda dosyaları şifreliyor ve kullanıcılar şifreleri çözdürebilmek için 800 ila 1000 TL arası değişen bedelleri virüsü geliştiren dolandırıcılara ödemek durumunda kalıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da Türkiye'de hızla yayılan bu virüsle ilgili vatandaşa uyarıda bulundu. Daha çok e-posta yoluyla söz konusu virüsün bulaştığına dikkat çeken BTK, güvenilir olmayan hiçbir e-postanın açılmaması gerektiğini vurguladı.
#Virüs-Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Börekcioğlu: -"Özellikle Türkiye’deki bazı internet servis sağlayıcılarının e-faturalarını taklit ederek kullanıcıları kandırmaya çalışan siber saldırganlar, bu faturaların içine fidye yazılımları ekleyerek kendileri için de maddi kazanç elde etmeyi hedefliyor" - "Kaynağından emin olmadığınız e-postalardaki dosyaları açmayın. Aldığınız e-postaların kim tarafından gönderildiğini her zaman kontrol edin"