Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle gibi hastalıklar artış göstermeye başladı. Bununla birlikte koronavirüs semptomlarıyla benzerlik gösteren alerjik ve gribal belirtilerde covid aşısı olunup olunmayacağı da merak konusu. Peki, nezleyken covid aşısı olunur mu, covid aşısı uygulanmaması gereken durumlar nelerdir? Detaylar haberimizde…
#COVID-19Koronavirüs aşılanma sürecinin hız kazanmasıyla birlikte ülkemizde uygulanan covid-19 aşılarından biri olan Biontech yan etkileri, kimlerin Biontech aşısı olabileceği ve olmaması gerektiği de araştırılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’na sıkça yöneltilen sorulardan biri olan “Biontech aşısı uygulanmaması gereken durumlar hangileridir?” konusuna, işte Bakanlığın covid-19 aşısı bilgilendirme platformunda verdiği yanıtlar…
#Biontech AşısıKoronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan aşılama sürecinin hızla yayılmasıyla birlikte covid-19 aşılarıyla ilgili sorular gündemde yer etmeye devam ediyor. Bu sorulardan en çok cevabı arananı ise, “Biontech aşısı aç mı tok mu yapılı?” oldu. Uzmanından Biontech aşısına dair açıklamaları ve Sağlık Bakanlığı’nın Biontech aşısıyla ilgili verdiği yanıtları haberimizde bulabilirsiniz.
#Biontech Aç Mı Tok MuTürkiye'de uygulanan Covid-19 aşılarının toplamı 21 milyon doza yaklaşırken, Sağlık Bakanı Koca'dan önemli bir açıklama geldi: Sinovac ve Pfizer/BioNTech aşılarının yanı sıra, Rusya'da üretilen Sputnik V aşıları da çok yakında ülkemizde kullanılmaya başlayacak. Peki Sputnik V aşısını veya diğer aşıları olanlar Covid-19 virüsüne karşı ne kadar süre korunacak? Akıllardaki soruları uzmanlara danışarak cevaplamaya çalıştık.
#Covid-19 AşısıSağlık Bakanlığı, koronavirüsle aşısıyla ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt verdi. Aşının ne kadar koruyacağı, koronavirüs geçirmiş olanlar, hamileler ve çocuklara aşı yapılıp yapılmayacağına yönelik soruların yanıtları Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yayınlandı.
#Sağlık Bakanlığı