Her yaşta, özellikle de çocukluk döneminde sık görülen kronik, uzun soluklu, tekrarlayan çok kaşıntılı bir deri hastalığı olan atopik dermatitin sayısı son yıllarda giderek artıyor. Hastalığın kronik ancak bulaşıcı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde bu hastalığa karşı korunma ve tedavi yollarını anlattı...
#Atopik DermatitÇocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği (ÇAAAD) Başkanı Prof. Dr. Nermin Güler, besin alerjilerinin özellikle son on yılda hem ülkemizde hem de dünyada ciddi bir artış gösterdiğine dikkat çekerek, Türkiye’de her 17 çocuktan birinde besin alerjisi görüldüğüne işaret etti.
#Besin AlerjisiAlerji ile Yaşam Derneği, 13-19 Mayıs Besin Alerjisi Farkındalık Haftası dolayısıyla “Alerjik Çocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım” çağrısıyla bir yemek yarışması düzenledi. Alerji hakkında bilgi veren Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği (ÇAAAD) Başkanı Prof. Dr. Nermin Güler; Türkiye’de besin alerjisi görülme oranının yüzde 5 seviyelerine kadar yükseldiği kanaatinde olduğunu söyledi.
#Besin AlerjisiAlerji ile Yaşam Derneği 13-19 Mayıs Besin Alerjisi Farkındalık Haftası kapsamında bir bilinçlendirme kampanyası başlatıyor. Besin alerjisi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya kapsamında, besin alerjisine uygun yemek tarifleri yarışmasından halk bilgilendirme seminerine kadar birçok proje gerçekleştirilecek. Aynı zamanda sosyal medya mecralarında konuya dikkat çekmeyi amaçlayan farkındalık videosu da çekilecek.
#Alerji İle Yaşam DerneğiBesin alerjisi, çocukların gelecekte birçok sağlık sorunuyla karşılaşmasına sebep olabilen önemli bir rahatsızlık. Üstelik Türkiye’de besinlere alerjisi olan çocukların sayısı hızla artıyor. Bu konuda farkındalık yaratmak için 15-21 Mayıs tarihleri, Besin Alerjisi Farkındalık Haftası olarak kabul edildi. Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nihat Sapan ile konuştuk.
#Çocuk BeslenmesiBebeklerde besin alerjileri sık yaşanan problemlerin başında gelir. Özellikle ek gıdaya geçiş döneminde görülen besin alerjileri tedavi edilmediğinde tehlikeli tablolara dönülebilir. Peki, her bebekte besin alerjisi riski var mı? Bebeklerde besin alerjisi diğer hastalıkları tetikleyebilir mi? Hangi besinler alerjiye yol açar? Alerjiye yatkınlık anne karnında mı başlar? Besin alerjileri nasıl tedavi edilir? İşte bebeklerde besin alerjisi ile ilgili tüm merak edilenler…
#BebekBebeklere ek gıdayla tanıştırmak aileler için heyecanlı bir serüvendir. Ancak bebeğinizin bağışıklık ve sindirim sistemi anne sütü dışındaki yeni başlanacak besinlere karşı alerjik reaksiyon verebilir. Peki, bebeklerde alerjiye neden olabilecek yiyecekler hangileridir ve alerjik süreç önlenebilir mi?
#Bebek“Alerjik Çocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım” çağrısıyla bir araya gelen annelerin hazırladığı sütsüz, yumurtasız, glütensiz yüzlerce tarif “Alerji Dostu Tarifler” kitabında bir araya getirildi. Alerji ile Yaşam Derneği ve Çocuk Alerji ve Astım Akademisi’nin (ÇAAAD) katkılarıyla hazırlanan kitap, alerjik çocukların yiyemedikleri yemeklerin farklı malzemelerle doğal, katkısız ve lezzetli şekilde yeniden hazırlanabileceğini herkese gösteriyor.
#Alerji