Cihaz haberleri sayfasında Cihaz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 17923 Cihaz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Tunceli’den gönüllü olarak Adıyaman’a giden eski itfaiyeci Gürkan Yılmaz ve arkadaşı Cem Köknar, kendilerine ait termal kamera ile 22 kişiyi tespit etti. Cihazla tespit ettikleri ve 2 gün önce ekipler tarafından kurtarılan 4 yaşındaki Asel bebeğin, enkazdan çıkartılıp duygu dolu kurtarılma anı da cep telefonu kamerasına yansıdı.
#DepremANTALYA'da, serebral palsi hastası oğlu Efe'nin (10) yürüyebilmesi için gerekli aletleri maddi imkansızlık nedeniyle alamayıp, su borularından düzenek kuran inşaat işçisi Ceylan Küçükodabaşı'nın (48) yardımına gönüllüler yetişti. Konunun DHA tarafından gündeme getirilmesinin ardından fiyatı 40 bin liraya yakın aletler, gönüllülerce alındı. Aletlerle yürüme antrenmanı yapan Efe'nin kaslarında ise şimdiden gelişim gözlendi.
#Efe KüçükodabaşıTepegöz birçok alanda kullanılmakta olan bir teknolojik alettir. Teknolojinin günümüzde çok fazla ilerlemiş olmasına bağlı olarak tepegöz kullanımında da azalma meydana gelmiştir. Tepegöz yerini farklı akıllı cihazlar alsa bile, tepegöz kullanımı günümüzde hala devam etmektedir. Tepegöz nedir, ne işe yarar? Tepegöz cihazı hangi alanlarda kullanılır, nasıl çalışır tüm merak edilenleri ve detayları ile derledik.
#TepegözTürkiye genelinde sayıları 100 bini geçen güzellik salonları ile ilgili kritik bir karar çıktı. Danıştay Onuncu Daire, dermotolog ve estetik cerrahların açtığı davada, güzellik salonlarında birtakım cihazların kullanılmasına izin veren yönetmeliği iptal etti. İptal karar sonrası denetimler sıklaştı. Oda Başkanı Ayşe Aydın “Bir tek ağda yapabileceğiz. Bu durumda, binlerce işyeri kapanma tehlikesi içinde” dedi.
#Güzellik SalonlarıKULAKTAKİ vagus sinirini elektriksel olarak uyararak stres kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen özel kulaklık, Harvard Üniversitesi tarafından satın alındı. Cihaz, Harvard Tıp Fakültesi'ndeki doktor ve araştırmacılar tarafından infeksiyon alanında araştırma yapmak için kullanılacak.
#Vagus SiniriABD merkezli teknoloji devi Apple'ın pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirdiği lansman ile pek çok ürün görücüye çıktı. O ürünlerden birisi de AirTag’di. Son dönemde mahremiyet tartışmalarının odağında yer alan cihaz Türkiye’de satışa sunuldu. İşte Apple’ın madeni para büyüklüğündeki bu yeni cihazı ile ilgili merak edilen tüm soruların cevabı...
#ApplePTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten "Esnaf, sanatkar, KOBİ ve tüm girişimcilerimize işlerini büyütüp, maliyetlerini düşürecekleri önemli bir desteği müjdeliyoruz. PTT Akıllı Esnaf Projemiz ile Türkiye'mizin ekonomisine ve ticaretine büyük katkı sağlayacağız" dedi.
#PTTTürkiye'de sadece Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından üretilip patenti alınan organik malzeme kaplama cihazı (Spin Coater) Avrupa'dan ABD'ye, Arabistan'dan Mısır'a kadar bir çok ülkeye ihraç edildi.
#Fırat ÜniversitesiABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin düzenlediği basın toplantısında N95 koruyucu maskeleri dezenfekte edebilen cihazı tanıttı. Trump, "Bu cihazların her biri günde 120 bine kadar maskeyi dezenfekte ediyor. Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli." dedi.
#TrumpABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin düzenlediği basın toplantısında N95 koruyucu maskeleri dezenfekte edebilen cihazı tanıttı. Trump, "Bu cihazların her biri günde 120 bine kadar maskeyi dezenfekte ediyor. Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli." dedi.
#Donald TrumpHenüz bir yaşında olan küçük kızın önce iştahı azaldı, sonra uykuları yok oldu ve ateş başta olmak üzere soğuk algınlığı benzeri semptomlar yaşamaya başladı. Gerçek ise kan testleri sonrası ortaya çıktı; küçük kız lösemiydi.
#Akut Lenfoblastik LösemiSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı. Peki, Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren Nobel ödülü aldı mı, ne ödülü aldı? İşte Canan DAğdeviren yaptığı çalışmalar
#Canan DağdevirenGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı.
#Doç. Dr. Canan DağdevirenAntalya'nın Manavgat ilçesinde kendisini doktor olarak tanıtıp, minibüs tipi VIP araçta seyyar olarak botoks yapan R.G. adlı şüpheli yakalandı. R.G.'nin evinde ve minibüsünde 2 milyon 500 bin lira değerinde tıbbi cihazlar ele geçirildi. 'Seyyar güzellik merkezi'nde 'botoks', 'yağ aldırma', 'yüz gençleştirme' ve 'diş beyazlatma' işlemleri yapan R.G.'nin internet sitesi olduğu da tespit edildi. Lise mezunu olduğu belirlenen R.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
#AntalyaAntalya'nın Manavgat ilçesinde kendisini doktor olarak tanıtıp, minibüs tipi VIP araçta seyyar olarak botoks yapan R.G. adlı şüpheli yakalandı. R.G.'nin evinde ve minibüsünde 2 milyon 500 bin lira değerinde tıbbi cihazlar ele geçirildi. 'Seyyar güzellik merkezi'nde 'botoks', 'yağ aldırma', 'yüz gençleştirme' ve 'diş beyazlatma' işlemleri yapan R.G.'nin internet sitesi olduğu da tespit edildi. Lise mezunu olduğu belirlenen R.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
#ANTALYAMutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerNarin cinayetinde, ‘iştirak halinde çocuğu kasten öldürmek’ suçundan tutuklu bulunan Salim Güran, Nevzat Bahtiyar, Yüksel Güran ve Enes Güran Diyarbakır’daki cezaevlerinde tek kişilik bölümlerde tutuluyor. Sanıkların televizyonları yok ve onlarla temas eden infaz koruma memurlarının yaka kameraları var.
#Narin Güranİstanbul’un popüler caddelerinde, sırtlarına renkli, ışıklı ve hareket eden yazılarıyla dikkat çekici çantalar takan gençler geziyor. Görenler bir kez daha dönüp bakıyor. Aslında bu gençler yürüyen bir reklam panosu gibi çalışıyor ve harçlıklarını kazanıyorlar. Bu yeni iş fikrini yurtdışından getirip uygulayan reklamcı ve sırtında çantayla yürüyerek para kazandığı için hayatından çok memnun olan gençler anlattı.
#ReklamBu yıl okullar uyum haftası kapsamında okulöncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2 Eylül’de, diğer sınıflar için 9 Eylül’de başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma takvimine göre ara tatilin resmi başlangıç tarihi 11 Kasım Pazartesi olsa da öğrenciler ve öğretmenler için mola başladı.
#OKULElektrikli araç ve cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte batarya patlamaları, büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sarıyer’de 19 yaşındaki Mehmet Gökay Odabaş, elektrikli bisikletinin bataryasının şarjdayken patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Bu olay, batarya güvenliği ve kullanım hatalarıyla ilgili soru işaretlerini yeniden gündeme getirdi. Peki bu patlamalar neden gerçekleşiyor? Kullanıcı olarak biz mi hatalıyız yoksa cihazlar mı sorunlu?
#TeknolojiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MÜSİAD Dijital Sektör Kurulu'nun düzenlendiği "Siber Güç Türkiye 24" zirvesinin kapanış törenine katıldı. Uraloğlu, “Siber güvenlik noktasında en önem verdiğimiz hususu da yazılımdan- cihaz üretimine yerlilik ve millilik oluşturuyor. Bu noktada gururla altını çizmek istiyorum ki; tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz; Avcı, Azad, Kasırga, ve Kule adlı yapay zeka uygulamalarımız ile ülkemizin siber güvenliğini sağlıyoruz" dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siber Güç Türkiye 24 Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, yerli ve milli olarak geliştirilen Avcı, Azad, Kasırga, Atmaca ve Kule adlı yapay zeka uygulamaları ile Türkiye’nin siber güvenliğini sağladıklarını kaydetti. Son bir haftada 409 bin 736 adet zararlı internet adresine ulaşmak isteyen yaklaşık 141 milyon erişimin engellendiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Sosyal medya mecralarının da Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymalarını sağlıyoruz. Terör örgütlerine ait hesapları, internet sitelerini ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikleri de yakından takip ediyor ve erişim engeli getiriyoruz. 119 terör yandaşı hesaba erişim engeli getirdik.” dedi.
#Abdulkadir UraloğluMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriAdam Staples, 5 yıl evvel toprağın altından çıkardığı küçük metal sikkelerin çok önemli bir keşif olduğunu görür görmez anlamıştı ancak bu kadarını muhtemelen o bile tahmin etmiyordu. Ülkede bugüne kadar bulunan en büyük hazinenin keşfine imza atan Staples, yaşadıklarını anlattı.
#İngiltereKlinik psikolog olarak internet bağımlılığı üzerinde çalışan Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, “Birçok ebeveyn teknolojiyi bir ‘bebek bakıcısı’ gibi kullanıyor. Çocuğu oyalamak için önüne tablet veya telefon koymak, ileride dijital bağımlılığa neden oluyor” diyor...
#YeşilayTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘2024 Yılı Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonucunu yayınladı. Buna göre, 6-15 yaş aralığındaki çocukların, 2021 yılında yüzde 82,7 olan internet kullanımı oranı 2024 yılında yüzde 91,3’e ulaştı. Ayrıca çocukların yüzde 32,6’sı kullandığı akıllı cihazı 30 dakikada bir kontrol ediyor.
#TüikParamotor, paraşüt ile kullanım sağlanan ve paraşüte güç vermesi, ivme kazandırması dolayısıyla tercih edilen motorlu hava aracıdır. Standart Yamaç paraşütü ekipmanının yanında, sırta takılarak sisteme ilave edilen paramotor, havada daha hızlı hareket edilebilmesine olanak tanıyor. Paramotor sayesinde çok yüksek bir yerden atlamaya da ihtiyaç duyulmayabiliyor. Peki, paramotor nedir ve ne demek? İşte, paramotor hakkında bilinmesi gerekenler
#ParamotorDiyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi. Tutuklanan amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına 7 Kasım'da başlanacak. Öte yandan Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cansız bedenini aracıyla taşıdığı görüntüler ortaya çıktı.
#Narin GüranFastboot, cihazlarda yaşanan olumsuz durumlarda açılan bir ekrandır. Fastboot, Android cihazlarda kullanılan bir moddur ve cihazın düşük seviyeli bölümlerine erişim sağlar. Bu mod, cihazın bozulması durumunda yazılım güncellemesi, sistem dosyalarının değiştirilmesi veya kilitli bootloader'ların açılması gibi işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır. Fastboot'un kapatılması için ise bazı adımların izlenmesi gerekebilir. Peki, Fastboot nasıl kapatılır? Telefonda fastboot ekranından nasıl çıkılır? İşte, o detaylar
#FastbootUyumanın ve rüya görmenin temel ihtiyaçlar arasında yemek yemekten bile önce geldiğini biliyor muydunuz? Gün boyu sayısız girdiyi işleyen beynin harcadığı enerjiyi yeniden kazanabilmesi sağlıklı bir uykuya bağlı. REMSpace, önceki hafta tarihte ilk kez teknoloji aracılığıyla iki insanın rüyada iletişim kurmasını sağladı. Peki, bu ne işe yarayacak?
#UykuBilim insanları, berrak rüyalar sırasında bireyler arasında çift yönlü iletişim sağlamayı başardı. Kaliforniya merkezli REMspace girişimi, 'Başlangıç' filminden esinlenerek gerçekleştirdiği deneyde, uyuyan iki kişi arasında mesaj alışverişinde bulundu.
#RüyaTarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda analiz çalışmaları, haksız cezanın önüne geçmek için hassasiyetle yapılıyor. Günlük 100 ila 150 civarında numunenin geldiği laboratuvarda yılda yaklaşık 1 milyon 400 bin analiz yapılıyor.
#Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı