MasterChef kim kazandı 4 Ağustos Pazar? sorusu yedek kadro mücadelesinin yaşandığı dün gece yanıtını buldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 4 Ağustos tarihli son bölümünde, 6 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamak için kıran kırana yarıştı. Ciğer sarma ve tarhun otu ana malzeme ile yaratıcı yemeklerin yapıldığı gecede, üç isim kazanarak MasterChef'in son yedekleri oldu. Peki, dün akşam MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? MasterChef son bölümde kimler yedeklere seçildi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren yarışmacılar ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatÖğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.
#Meslek Liselilerin ‘Lezzet’ YarışıUşak ili ülkemizin Ege bölgesinde bulunmasına karşın, İç Anadolu bölgesine de yakın olan bir ilimiz olduğu için gerek coğrafi, gerek kültürel, gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri bulunan bir ilimizdir. Batı ve Orta Anadolu’yu birbirine bağlayan bir konumda olması bu ilimizi daha çok uğrak noktası haline getirmiştir. Tarihte Hititler, Frigler, Lidya İmparatorluğu gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu ev sahipliği beraberinde Türk mutfağına birbirinden farklı lezzetler katmıştır. Uşak mutfağını merak edenler için Uşak yemekleri nelerdir? Uşak’ta ne yenir ve neyi meşhur? Uşak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Uşak YemekleriHer yörenin kendine özgü yemekleri bulunmakadır. Birbirinden lezzetli yöresel yemekleri denemek de son derece güzel bir deneyimdir. Bir şehre gideceğiniz zaman öncesinde yöresel yemekleri hakkında da bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Edirne Yemekleri - Edirne'de ne yenir ve neyi meşhur? Edirne mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Edirne'ye gitmeden önce görebileceğiniz Edirne yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Edirne YemekleriMarmara Bölgesinin Trakya tarafında yer alan turistik bir ilimizdir. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan şehir, son derece modern bir çehreye sahiptir. Tekirdağ’ın tabiat güzellikleri yanında, genişte bir mutfak kültürü vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tekirdağ YemekleriYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatTatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiEt, balık, sebze ve sakatat... Bunların çoğunu başarılı şekilde pişirmek kolay değil. Hele hele bazı başyapıtlar yaratmak... Nazende bunu başarıyor. Neler mi yedim? Söğüş beyin çok iyi temizlenmiş ve beyin tam kıvamında haşlanmıştı. Mezgit balığı kızartması kusursuzdu. Oğlak kol ve oğlak kaburga, taş fırında ağır ağır pişmişti. Leziz sularına tırnak pideyi şamandıra yapmak ayrı bir zevk verdi. Bu kadar başarılı oğlak yemeklerini ülkemde gördüm ama İstanbul’da ilk kez rastladığımı itiraf edeyim.
#EtGeçenlerde Instagram sayfama deniz ürünlü bir paella koydum. Bir okuyucum “Ben paella sevmem” diye kestirip atmış. İyi paella bulmak, İspanya’da bile zor. Çok denedim, bazen hayal kırıklığı, bazen büyük hayal kırıklığı... Doğru pirinç kullanılmamış, deniz ürünleri kurutulmuş. Bu yüzden bazı yemeklerimizin dünyaya yayılmasını çok istemiyorum. Tanındıkça sıradan malzemelerle yapılacak ve özelliklerini kaybedecekler. Allah’tan elbasan tava, İskilip pilavı, Tokat kebabı, Laz böreği gibi lezzetlerimiz çok bilinmiyor. Bu şaheserleri ülkemizde bile bulmak zor, dünyaya yayılsa zor, imkânsız olur!
#DenizGömlek yağı, zaman zaman bazı tariflerde karşımıza çıkıyor. Kullanıldığı yemeğe bambaşka bir lezzet katan gömlek yağı, çember yağı olarak da biliniyor. Peki gömlek yağı nedir, nasıl kullanılır? İşte gömlek yağında ciğer sarma tarifi...
#Gömlek Yağı NedirMasterChef'te kazanan isimler, perşembe günü belli oldu. 2022 sezonuna hızlı başlayan MasterChef Türkiye'nin 21 Temmuz tarihli son bölümünde 2. tur heyecanı devam etti. Üçlü elemede Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en kısa sürede yapmaya çalışan yarışmacı adayları bir üst tura yükseldi. Gecenin yemekleri ise ekşi soslu tavuk, ciğer sarma ve patlıcan kebabı oldu. Peki, MasterChef'te üst tura kimler çıktı? İşte dün gecenin birinci olan isimleri.
#MasterchefÖnceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaTerbiyeli nohutlu işkembe çok iyi, işkembesi pamuk gibi... Dana etli soğan dolma belleğimde kaldı, baklava yufkasında ciğer sarma damağımda iz bıraktı. Mimi’nin başarısının sırrı ne? Bence şefinin damak zevkinin iyi olması ve yemekleri kendi evinde, sevdiklerine hazırlar gibi pişirmesi... Lokantanın küçük, yemeklerin günlük ve sınırlı sayıda olması da kalitenin devam edeceğinin göstergesi...
#MimiAnadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaYemek eleştirmeni Vedat Milor, sekiz bölümlük yeni bir YouTube programına başladı. ‘Geleneksel mi Modern mi?’ adlı programda baklava, tarhana, kuru fasulye ve içliköfte dahil, Türk mutfağının çok sevilen sekiz ürününün hikâyesini, bu lezzetlerin hem geleneksel hem de modernleştirilmiş versiyonlarını görüyoruz. Milor “Ustalarımız değer görmeyince geleneksel yemeklerimiz kayboluyor. Geleneği yaşatmanın tek yolu, o yemekleri günümüze adapte etmek... Elbette özünden kaybetmeden… Bu konuya kafa yordum, kendimde bir misyon gördüm” diyor.
#Vedat MilorCiğer sarma pirinç, soğan ve kuzu ciğerinin harmanlanarak kuzu gömleğine sarılıp, fırında pişirilmesiyle hazırlanıyor. Edirne’de oldukça fazla tüketilen sakatat yemekleri arasında yer alan ciğer sarma yarışma programlarının da favori yemeği. Biraz zahmetli gibi görünse de ciğer sarma misafirlerinize ikram ederken fark yaratabileceğiniz türden bir tat diyor ve ciğer sarma tarifi için detaylara yer veriyoruz.
#Ciğer SarmaYaz geldiğinde sanki Türkiye’de Bodrum ve Alaçatı’dan başka tatil yapacak yer yokmuş gibi bir algı yaratılıyor. Ya da tatil sadece deniz kıyısında yapılırmış gibi... Oysa yönümüzü biraz daha güneye ya da biraz daha kuzeye çevirsek daha ne özel yerler keşfedeceğiz... Belki de en güzeli kendimize “Huzur mu huzursuzluk mu, ben ne istiyorum?” diye sormak. Her neredeyseniz iyi bayramlar ve tatiller dileğiyle. Tabii hijyen, maske ve mesafe kuralını unutmadan.
#Müge AkgünMasterChef'te kimin elendiği araştırılan konular arasında yer alıyor. MasterChef'te dün akşam eleme heyecanı yaşandı. Daha önce oynanan dokunulmazlık oyunlarını kaybeden takımların çıkardığı adaylar arasında kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Eleme potasında Ayyüce, Duygu, Sedat, Esra, Celal ve Eray bulunuyordu. Peki, MasterChef Türkiye'de bu hafta kim elendi?
#Masterchef'te Bu Hafta Kim Elendi?Uygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.
#SeyahatMasterChef'te mavi takımda Cemre ve kırmızı takımda Eda önderliğindeki takımlar, dün akşam dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Dokunulmazlık oyununun kazanan takımın belli olmasının ardından, kaybeden takım kendi içinde bireysel dokunulmazlık için mücadecele etti. Gecenin sonunda haftanın ilk eleme adayları belli oldu. Peki, MasterChef Türkiye'de dokunulmazlığı kim kazandı? MasterChef Türkiye'de haftanın ilk eleme adayları kimler oldu?
#MasterchefTV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde dokunulmazlık heyecanı yaşandı. Dokunulmazlık oyununda yarışmacılar bu hafta Tarihi Kırkpınar pehlivanlarını konuk etti. Yemekleri hazırlayan yarışmacılar gecenin sonunda eleme potasına girmemek için puanlama bölümünde karşı karşıya geldi. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? Yeni bölümde dokunulmazlığı hangi takım kazandı?
#Masterchef Türkiye Eleme