Sütü bir sos tenceresinde 10-15 saniye kadar ısıtıp ateşten alın. İçine mayayı ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak mayayı eritin. 2 su bardağı un, tuz, süt ve zeytinyağını derin bir kasede yoğurun. 3 su bardağı daha un ekleyip yoğurmaya devam edin. Tezgaha biraz un serpip yoğurduğunuz hamuru üzerine alın. Kalan 1 su bardağı unu da azar azar ilave edip hamuru toparlayın. Streç filmle sarıp kabarması için yarım saat dinlendirin. Tezgaha biraz un serpin. Dinlendirdiğiniz hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla açın. Üzerine 2-3 tatlı kaşığı tahin sürün, 1 yemek kaşığı kadar şeker ve 2 yemek kaşığı kadar ceviz içi serpin. Şekil vermek için hamurun uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz iki parçayı birbirlerinin üzerine alarak örgü yapar gibi sarın. Pişerken kabaracağı için çok sıkı sarmamaya dikkat edin. Sardığınız hamuru daire şeklinde kıvırıp iki ucunu birleştirin. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayın. 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
#YemekÇiğbörek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir Kırım Tatar yemeğidir. Çiğ börek, Kırım Tatarları arasında adı birleşik olarak: Şırbörek, Şuberek, Çiberek, Çuberek, Çiborek şeklinde adlandırılır. Peki, çiğ börek nasıl yapılır? İşte adım adım çiğ börek tarifi
#Çiğ Börek Nasıl Yapılır