Nil Karaibrahimgil ve Serdar Erener, orman içindeki evlerinin bahçesinde röportaj verdi. Sakalları ve bastonuyla dikkat çeken Serdar Erener, röportajında şehir yaşamını tehlikeli bulduğunu söyledi.
#Doğayla İç İçe Yaşayan Ünlüler2023 yılı yaş çay fark ödeme tutarları belli oldu. TARIM ve Orman Bakanlığı’nın, 2023 yılı yaş çay ürünü fark ödemesi desteği kilogram başına 30 kuruş olarak belirlendi. Bakanlığın hazırladığı, ’Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2023 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte, yaş çay fark ödemesi 2023 hakkında detaylı bilgiler
#ÇayGeçtiğimiz yıl yaklaşık 8 milyon sebze fidesini çiftçilerle buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bu yıl, yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkı paylı olmak üzere yaklaşık 8 milyon 418 bin 285 adet sebze fidesi (domates, biber ve patlıcan) desteği sağlayacak.
#ABBÇiftçilik belgesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden 5 adımda tamamlanabiliyor. E-Devlet şifresinin zorunlu olduğu çiftçilik belgesi başvuru sürecinde, istenilen bilgiler girildikten sonra süreç onay aşamasına geçiyor. Onay aşaması tamamlanan çiftçiler, çiftçilik belgesi almaya hak kazanıyor. Peki, çiftçilik belgesi nasıl alınır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Çiftçi BelgesiÇiftçi belgesi olan yasaktan muaf mı sorusu, tarımla uğraşan kişilerin araştırdığı hususlar arasında yer almaya devam ediyor. Çiftçi belgesi aracılığıyla topraklarına gidip işleyebilecek olan vatandaşlar, bu kapsamda çiftçi belgesini kullanacak. Peki, çiftçi belgesi olanlar yasaktan muaf mı olacak? İşte, bu kapsamda çiftçi belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı ve detaylı bilgiler
#Çiftçiİstanbul Kadıköy’de tarihi Salı Pazarı’na kurulan Üretici Kooperatifi Pazarı, şehrin 151 köyündeki üreticileri aracı olmadan tüketiciyle buluşturuyor. Şimdilik sadece pazar günleri açılan pazara gittik; sebze, meyvenin tadına baktık, üreticilerle görüştük.
#GazetehaberleriTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların işdünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Artvin’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları haziran ayının sonu itibarıyla bitmişti. ÇKS kayıtlarını koşulsuz şekilde 1 Eylül'e kadar uzatmış olduk. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.
#Son Dakika