Avusturya İslam Cemaati (İGGÖ) Başkanı Ümit Vural, Müslümanlara ait kurumların fişlendiği ‘İslam Haritası’ adlı uygulamanın kullanımının tamamen sonlandırılması gerektiğini belirterek, “Bu olaydan sonra Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. Camilerimize çirkin levhalar asıldı” dedi.
#Martin WeinbergerAvusturya’da 27 Mayıs’ta Müslümanlara ait 600’ün üzerinde kurumun fişlendiği dijital haritanın kamuoyuyla paylaşılmasının ardından, Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar artarken, özellikle camiler ırkçı grupların hedefi haline geldi.
#AVUSTURYAAvusturya’da tedbirleri hafifletme süreci kapsamında 15 Mayıs’ta açılacağı duyurulan ibadethanelere yönelik yeni düzenlemeler getirildi. Entegrasyon Bakanı Susanne Raab ile Başpikopos Christoph Schönborn, salgın nedeniyle ibadethanelerde uyulması gereken hususları kamuoyuyla paylaştı.
#Christoph SchönbornTürkiye'nin Viyana Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, günlük Die Presse adlı gazeteye verdiği demeçte, Avusturya'nın yabancılara yönelik uyum politikasını eleştirerek, "madem bu kadar entegrasyon sorunu vardı neden 110 bin Türk'ü vatandaşlığa kabul ettiniz" sorusunu yöneltti.
UEFA, Perşembü günü aldığı kararlar çerçevesinde futbol kulüplerinin aşırı harcamalar yapmasını önlemeye çalışacak. İtalya'da papazlarla ilişkiye girmiş kadınlar Papa'dan Katolik Kilisesi'ndeki bekaret kuralının kaldırılmasını istedi. İngiltere, vatandaşlık sınavına giren Türk göçmenlerin başarı oranının yüzde 50'nin altında olduğunu belirtti. ABD Başkanı Barack Obama'nın petrol endüstrisi ile olan savaşı ise devam ediyor.
Yurtdışında özellikle zordaki otomotiv sektörü için ayinler ve din adamlarının duaları devreye girerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Bana herhangi bir şirketten böyle bir talep gelmedi. Zaten gelse de böyle bir etkinlikte yer almak istemem" dedi. Alo Fetva Hattı da "Dinen bir sorun yok. Ama aynısını burada yaparsak infial olur" mesajı verdi.
Kadınlar camiye girsin, din görevlisi olsun, dedi. Her zaman dinler arası iletişimin önemini vurguladı. Frankfurt Kitap Fuarı’nın açılışında "Ötekiler yaratarak biz olamayız" gibi tüm tartışmalarımızı özetleyen bir cümle sarf etti. Onu makamında ziyaret eden Viyana Başpiskoposu Kardinal Christoph Schönborn ekonomik krizi Tanrı’nın cezası olarak yorumladığında "Krizi, insanın kendi eliyle ürettiklerinin yine kendine dönmesi olarak görmeliyiz" diyerek akıl yolunu gösterdi.
ABD bankacılık sisteminin, borsalarının tarumar olmasını değerlendiren İngiliz Anglikan Kilisesi, Karl Marx’ın haklı olduğunu, dünya kapitalist sisteminin çökmekte olduğunu ileri sürmüştü. Bu, Anglikan Kilisesi’nin gözlemi olduğu kadar temennisi idi. Kapitalizm ve neo-liberalizmin her türlü politikasından, varoluşundan şikáyet etmekteydi.
Viyana Kardinali Christoph Schönborn, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nu ziyaretinde, "Krizi Tanrı’nın bir cezası olarak da görmek mümkündür" dedi. Kardinal bu sözleriyle, Papa 16. Benedikt’in görüşlerini desteklerken Bardakoğlu, ’Krizin ilahi bir uyarı’ olmadığını savunarak, "İnsanın kendi eliyle ürettiklerinin yine kendine dönmesi olarak görebiliriz" yanıtı verdi.