Cannoli, İtalyan mutfağında tiramisu kadar meşhur bir tatlı. Çıtır çıtır ve rulo şeklindeki hamura doldurulan kremasıyla tadına doyum olmuyor. Çeşitli ebatlarda da hazırlanabiliyor. Peki cannoli (kanoli) nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte cannoli tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Cannoli Nasıl Yapılırİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğluİtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından tiramisu artık sadece İtalya'da değil dünyanın dört bir yanında yapılan ve zevkle tüketilen bir lezzet haline geldi. Kelime anlamı "Beni neşelendir" olan tiramisu, gerçekten de yiyene keyif veren bir tatlı. Peki evde tiramisu yapmak istiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz? İşte bu nefis İtalyan lezzetini sofrasında misafir etmek isteyenler için tiramisu yapımı ve püf noktaları...
#Tiramisu TarifiFransız mutfağından geldiği düşünülen ve İngilizce adıyla ‘cream puff' olarak da bilinen profiterol, her ne kadar zahmetli bir lezzet gibi görünse de püf noktalarına dikkat edildiğinde kolayca yapılabiliyor. Mevsimine göre dondurmayla sunuma hazırlayabileceğiniz profiterol tarifini ince çekilmiş fındık, fıstık ve ceviz içi gibi kuruyemişlerle süsleyip daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, püf noktalarıyla profiterol tarifi...
#Profiterol