Çakşır otu kökü, doğru şekilde kullanımda insanlar için şifa kaynağı olarak tanımlanan bir bitkidir. Gün içerisindeki yorgunluklara birebir olduğu bilinen çakşır otu, ağrı giderici olarak her coğrafyada tüketilmektedir. Peki, Çakşır kökü nedir, faydaları nelerdir? İşte, Çakşır kökü suyu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Çakşır OtuÇakşır otu diğer bir ismi ile ferula communis, maydanozgiller familyasına ait olan, havuç köklü bir bitkidir. Boyu zaman zaman 3 metreyi aşar ve sarı çiçeklidir. Ana vatanı ise, Akdeniz ve Doğu Afrika ormanlarıdır. Çakışır otunun içerdiği bileşenler sayesinde insan sağlığının korunmasına yardımcı olur. Çakşır kökü suyu faydaları nelerdir ve ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çakşır KöküSevgili lezzetsever dostlarım... En sevdiğiniz et restoranlarının burgerlerini evinizde çok daha sağlıklı ve leziz bir şekilde yapabileceğinizi söylesem ne dersiniz? Çocuklu evlerin en gözde yiyeceklerinden biri şüphesiz ki hamburgerdir. Yanında patates kızartması da oldu mu, hiç bir miniğin “hayır” diyeceğini düşünmüyorum. Tarihi Orta Asya’ya kadar uzanan hamburger tutkusunun ülkemizi de kasıp kavurduğu aşikar. İki dilim yuvarlak ekmeğin arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan hamburger, genellikle ketçap, mayonez, turşu, karamelize soğan, domates, hardal gibi çeşitli malzemelerin ilavesiyle servis ediliyor. Peki, Hatay’da büyümüş biri olarak, dünya lezzeti olan hamburgeri bizim toprakların yöresel lezzeti sürk çökeleği ile buluşturdum desem? Ortaya çıkan lezzete inanamadım.
#HamburgerNiğde Ulukışla sınırları içerisinde yer alan Darboğaz kasabası, sahip olduğu coğrafi konumun avantajlarıyla dört mevsim ziyaret edilebilecek bir yer. Bolkar Dağları’nın doğal zenginlikleri sayesinde bölgede dağcılık, kar sörfü, trekking, kampçılık ve avcılık yapılabiliyor.