Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu, Erzurum Tanıtım Günleri’nde dünyanın en büyük cağ kebabını yapacak. Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ertuğrul Çetinkaya tanıtım günlerinde 500 kilo ile 1 ton arasında cağ kebabı ile rekor denemesinin yapılacağını söyledi.
#Cağ KebabıDev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star Wars