Çoğu Avrupa şehri gibi, dokunun bozulmadığı bir yer Paris. Gittiğiniz yerlere yıllar sonra da uğrasanız, o çok beğendiğiniz kafeyi, bayılarak gezdiğiniz dükkânları tam bıraktığınız yerde bulabilirsiniz. Her mevsim âşık olabileceğiniz bu şehrin turistik yerlerine biraz daha yakından göz atalım.
#Paris Gezi Rehberi23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKGeniş parkları, Eski mezbaha gibi Sarayları, tarihi yapıları, müzeleri ve birbirinden güzel sokaklarıyla Kopenhag seyahat edilecekler listenizde olmayı hak ediyor. Ayrıca Kopenhag, yaratıcı sanatçılara ayrılan alanları ve bisiklet parkurlarıyla da örnek bir şehir. Örneğin Kopenhag’da hiç beklenmedik yerlerde sanat galerileri karşınıza çıkabilir. Peki Kopenhag’da nereleri gezmeli, neler yapmalı? İşte size Kopenhag gezi rehberi…
#KopenhagLisede yetenekleri fark edilmeyen gençlere benziyor Cenevre: Çıkıntı yönü olmayan, enerjik, dinamik arkadaşları arasında kaybolup giden gençlere... 10 yıl sonra dikkatle baktığınızda entelektüel yönlerini, enerjilerini görürsünüz ya… Çikolatası, fondü’sü, saatleri kadar dünya şehri olmasını sağlayan unsurlara da zaman ayırın. Mesela Japon restoranlarına gidin. Diğer sürprizleri keşfedin... Cenevre’nin en güzel yönü bir hafta sonunda kolayca keşfetme imkânı.
#CenevreTürk gezginlerin en çok ziyaret ettikleri kentlerin başında Paris geliyor. Aslında bu aylarda kent halkı Paris’ten kaçar, her taraf turistlerle dolup taşar. Bu kente giden eşimin dostumun bana en çok sordukları soru, “Nerede yiyelim, nerede içelim?” olur. Ben de elimden geldiğince onları doğru adreslere yönlendirmeye çalışırım. Bu hafta kendi notlarımdan ve damağı kuvvetli dostlarımın önerilerinden oluşan bir ‘Damak Çatlatan Paris’ rehberi hazırladım. Mekânların çoğu tarafımdan ‘teftiş’ edilip onaylanmıştır. Umarım bu adresler gezinizin çok lezzetli geçmesine yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun.
#Paris'te Lezzet DuraklarıTanca, 1950’lere kadar Avrupalıların yönettiği uluslararası bölgeydi. Palmiyelerin sıralandığı Tanca sahillerinde, her türlü keyif verici maddeyi bulmak mümkündü. Sonrasında Fas sultanları Tanca’yı kendi haline bıraktı. Şimdi ise Tanca'da yapılar restore ediliyor. İşte 36 saatte Tanca turu
#TancaSeine Nehri’nin kuzey kıyısı (Rive Droite) son yıllarda dünyadaki değişimlere ve yeni modalara açılırken, güney kıyısı (Rive Gauche) Paris’in gerçek ruhunu koruyor. Kafe terasları, dış cephesi mermer kaplı binalar, zarif giyimli Parisliler zaman ötesi bir tablo oluşturuyor. Tüm bunlar Seine’in güney semtlerinin değişime dirençli olduğu anlamına gelmiyor. Hiç değilse şimdilik klasik zarafet, global şablonlara karşı üstünlüğünü koruyor.
#SeyahatMeraklandıran, korkutan, sevindiren,üzen ve şaşırtan "7. Sanat" nasıl doğdu? Sinemanın başlangıcı, 1890'lı yıllara kadar gider. O yıllarda ilk kameraların icadıyla birlikte, ilk filmler çekilmeye başlanmıştı ancak filmlerin süresi bir dakikayı geçemiyordu. Peki ilk "Sinema filmini" daha önce izlediniz mi?
#SinemaParis’i Paris yapan mekanlardan biri de kapalı pasajlarıdır. 1800’lü yılların ilk yarısında moda olan cam çatılı pasajların sayısı bugün 20’ye yakın. Birbirinden şık butikleri, kafeleri, lokantaları, sürprizler barındıran mağazalarıyla pasajlar şıklığın ve zarafetin simgesidir. Kimileri filmlere, romanlara konu olmuştur. İşte size şehrin kapalı pasajları arasında kısa bir Paris turu...
Ülkenin yerlileri olan Maorilerin kendi dillerinde Uzun Beyaz Bulut olarak tanımladıkları Yeni Zelanda uzaklara gizlenmiş, yemyeşil bir cennet. İngiltere kadar yüzölçümü olan ve iki büyük ada (Kuzey ve Güney Adaları) ile yüzlerce küçük adadan oluşan ülkede sadece 4 milyon kişi yaşıyor.