Kış mevsimi geldi, vitamin ve mineral deposu boza raflarda yerini aldı. Boza, metabolizmayı güçlendiren özellikleri sayesinde daha çok kış mevsiminde tercih ediliyor. Peki, bir bardağı bile şifa deposu olan bozanın faydaları ne kadar biliyoruz?
#BozaBoza; mısır, arpa, çavdar, yulaf, buğday veya darı gibi tahıllardan yapılan fermente bi içecektir. Ancak en yaygın olan tahıl türü ülkemizde olduğu gibi darıdır ve en lezzetli bozayı verir. 8000 yılı aşkın süredir üretilip tüketildiği için Türk yemek kültüründe bilinen en tarihi içeceklerden biridir.
#BozaYaklaşmakta olan Muharrem ayıyla birlikte bu ayı özel kılan aşure tarifi ve yapımı araştırılmaya devam ediyor. Özenle hazırlanan aşure malzemeleriyle birlikte bu geleneksel lezzet komşularla paylaşılıyor ve evlere bereket katıyor. Pek çok malzemeden oluşan aşure tarifinin yapılışı oldukça zaman alıyor ve bunun yanında tam ölçüsünü tutturmak da maharet istiyor. Peki, Aşure malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte, tam ölçülü aşure tarifi ve yapımı için püf noktaları…
#Aşure