Bosna Hersek aile birleşimi vizesi almak isteyenlerin, gerekli evrakı tamamlamış olarak şahsen başvurması gerekmektedir. Finansal yeterlilik ve evrakların tamamı gibi süresi 3 aydan fazla bulunan Pasaporta sahip olunması gerekmektedir. Yasal olarak bulundurulması gerekli evrakla Bosna Hersek Büyükelçiliği veya Bosna Hersek Başkonsolosluğuna başvuru yapması gerekmektedir. Bosna Hersek Aile Birleşimi Vizesi Nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Almanya’nın Köln kentinde Osmanlı sultanlarının tılsımlı gömleklerine dair muhteşem eserlerden oluşan ‘Dualı Gömlekler’ sergisi açıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi’nde düzenlenen sergide, hattat Dr. Mehmet Vanlıoğlu, tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ve 7 kişilik çalışma ekibi tarafından hazırlanan 30 eser, Alman ve Türk sanatseverlerle buluştu.
#AVRUPADAN HABERTürkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, “Dizileri izleyenler İstanbul’u görmek istiyorlar, seyahatler artıyor. Sırbistan, vize kolaylığı sağladı Türkiye’ye, bu da çok sayıda Türk vatandaşının buraya gelmesini sağlıyor. Sırbistan’daki Türkiye imajı en üst seviyede” dedi.
#BelgradKonsolos Bahadır Demir, Ermeni terörünün şehit ettiği ilk iki diplomattan biriydi. 27 Ocak 1973’te Los Angeles’ta şehit oldu. Birkaç gün önce Türk diplomatların aynı yerde sözlü ve fiziki saldırıya uğraması eşi Emekli Büyükelçi Melek Sina Baydur’u o günlere götürmüş. “50 yıldır değişen bir şey yok. Hep aynı kin” diyor.
#Bahadır DemirYaklaşık 700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret odası olan İTO’nun ikinci kez seçilen başkanı Şekib Avdagiç, bir Evlad-ı Fatihan... Babası Bosna, annesi ise Hersekli. İkisi de İzzetbegoviç’in ‘Müslüman Gençler’inden. Ancak baskı ve tehditler had safhaya ulaşınca tek çare kalıyor: Gitmek...O altı yaşındayken evlerine son kez bakıp bir trene biniyorlar. Kimi zaman acılar çoğu zaman da başarılarla dolu hayat hikâyesi de işte o trenin vagonunda şekilleniyor. Biz de Avdagiç’i dinlemeye bir vagonda başladık! Tesadüf eseri karşılaştığımız Kabataş-Eminönü tramvayında…
#İTODışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2021 yılı içinde Asya’dan Avrupa’ya, Orta Doğu’dan ABD’ye birçok ülkede temaslarda bulundu. İlk ziyaretini resmi temaslarda bulunmak üzere 7 Ocak’ta Portekiz’e yapan Çavuşoğlu’nun, 31 Aralık itibarıyla son durağı Vişegrad Dörtlüsü + Türkiye Dışişleri Bakanları 6’ncı Toplantısına katılmak üzere gittiği Macaristan oldu.
#Mevlüt ÇavuşoğluDanimarka'nın Ankara Büyükelçisi Annan, "Danimarka olarak teknolojiler geliştirmek için bölgesel ve uluslararası iş birliğine hazırız. İsrail ve Türkiye, Danimarka yaşam bilimleri ve teknoloji şirketleriyle iş birliği alanında mükemmel adaylar" dedi.
#İnovatif15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Türkiye’de olduğu gibi Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa, İsveç, Belçika, Avusturya gibi Avrupa’nın bir çok ülkesindeki temsilcilikler ve sivil toplum örgütleri tarafından sergiler, sinevizyon ve video gösterimleri ile darbe gecesi yaralanan isimlerin yaşadıklarını anlattığı etkinlikler düzenlendi.
#Avrupa’Da 15 TemmuzMARMARA Grubu Vakfı’nın organize ettiği 4-6 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 20. Avrasya Ekonomik Zirvesi’ne Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Mladen Ivanic ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı katılacak. Hırvatistan, Letonya, Moldova, Nijerya, Romanya, Sırbistan’ın ise önceki cumhurbaşkanları ‘Bilge Adamlar’ oturumunda konuşmacı olarak yer alacak.
#Yalçın BayerCumhurbaşkanı seçiminde ilk kez oy kullanacak yurt dışındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ABD'den Çin'e, Suudi Arabistan'dan İsviçre'ye, Almanya'dan Türkmenistan'a, Arnavutluk'tan Güney Afrika'ya, Umman'dan Yeni Zelanda'ya, Finlandiya'dan Japonya'ya kadar Türklerin nüfusunun 500'den fazla olduğu ülkelere sandık kurulacak. Yurtdışında en fazla seçmen Almanya'da bulunurken, en az seçmen Tunus'ta bulunuyor.
#Yüksek Seçim KuruluDün teröristlerin silahlı saldırısına hedef olan İstanbul’daki ABD Konsolosluğu binası, 83 milyon dolarlık maliyetle Amerikalı Caddell ve Enka işbirliği ile yapıldı. ABD, İstanbul’daki binadan sonra Enka’ya 7 ülkede daha elçilik projesi işi verdi.