Türkiye'de de yaygın olarak bulunan ve faydaları üzerinden bilinen otlar içerisinde boru otu geliyor. Son dönemlerde internet üzerinden araştırılan de merak edilen otlar arasında yer aldığını söylemek mümkün. Peki, boru otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Boru otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte bu ot hakkında merak edilen bilgiler.
#Boru OtuAlfabede bulunan harfler sırası ile sayılır. Oyunda bulunanlar dur der ve seçilen harf ile istenilen seçenekler doldurulur. Sırası ile yazılan seçeneklerin altına bulunanlar yazılır ve puan verilir. Son derece keyifli olan bu oyunu evde, okulda her yerde oynayabilirsiniz. Oyun için gerekli olan sadece kağıt ve kalemdir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#B Harfi İle Başlayan İsimlerBoru çiçeği hemen hemen her yeşil alanda, yol kenarlarında ya da tarlalarda karşılaştığınız bir bitkidir. Oldukça narin ve hoş bir yapısı olmasına rağmen zehirlidir. Fakat aynı zamanda da sağlık açısından pek çok faydası vardır. Bu kadar karmaşık olan Boru çiçeği hakkında merak edebileceğiniz her ayrıntıyı sizler için derledik.
#Boru ÇiçeğiBorazan çiçeği, halk arasında boru çiçeği, kahkaha çiçeği, sihirbaz otu gibi isimlerle anılan bir bitkidir. Dış görünüşüyle oldukça estetik duran bu bitki, içeriğinde bulunan özellikler nedeniyle kullanılırken dikkat edilmesi çok önemlidir. Tehlikeli olmasının yanı sıra aynı zamanda bazı hastalıkların tedavisine de iyi geldiği bilinen bir çiçek türüdür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Borazan Çiçeğiİskenderun’da 9 metrekarelik bir sobacı dükkânından doğan 3.5 milyar dolar cirolu Tosyalı Holding’in patronu Fuat Tosyalı, “Biz kriz firmasıyız, her krizde yatırım yaptık. Şimdi de demir çelik tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyorum. Hedefim üretimimizi 10 milyon tona, ciromuzu 10 milyar dolara ulaştırmak” dedi.
#Fuat Tosyalı- Sağlığa faydaları nedeniyle doğadan toplanarak tüketilen bazı yabani otların, zehirli olan benzerleriyle karıştırılmasının ölümle sonuçlanan vakalara yol açabildiği belirtildi- Zararsız otlarla en çok karıştırılan zehirli yabani bitkiler; baldıran otu, acı çiğdem ve boru çiçeği olarak biliniyor- Prof. Dr. Menemen: "Baldıran otunun birkaç gramı bile yetişkin bir insanın ölümüne neden olabilir"
Türkiye, bitki örtüsü açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Sonbaharda bile. Sahil kumullarından dağ zirvelerine kadar çeşit çeşit, renk renk bitki, çiçek vermek için bu mevsimi bekliyor. Peki bu mevsimin en güzel yabani çiçekleri hangileri? Balı güzel olan hangisi, hangisinin kökü zehirli? Derdinizi söyleyin: Bronşitiniz mi var, ülserden mi mustaripsiniz? Çünkü hepsinin ilacı ayrı nebatatta. Deniz kenarı kumsaldan, dağların karlı zirvelerine doğru Anadolu’da yabani çiçek safarisi... Eğer kulağınıza hoş geliyorsa, işte size güzel bir safari rehberi: İş Bankası Kültür Yayınları’ndan ikinci cildi yayınlanan Türkiye’nin En Güzel Yaban Çiçekleri serisi.
TRT’nin deneyimli spikerlerinden Fatih Orbay, karış karış gezdiği Anadolu topraklarında 20 yıl boyunca rastladığı kır çiçeklerinin fotoğraflarını çekti. Yaklaşık 15 bin karelik fotoğraf arşivine sahip olan Orbay’ın 360 fotoğrafı, bu yıl 50’nci yılını kutlayan Tekfen Holding’in desteğiyle Türkçe ve İngilizce kitap haline getirildi. "Anadolu’nun Çiçekleri" adlı kitabın metnini oluşturan fotoğrafaltları Türkiye’nin bitki örtüsünü çok iyi tanıyan İngiliz botanik uzmanı Martyn Rix tarafından kaleme alındı. Biz de bu kitaptan yola çıkarak, birkaç örnekle bir "çiçek seyahati" öneriyoruz sizlere...
Ekimin başında alıp başımı İsviçre Alpleri’ne gitmiştim. Oradaki muhteşem manzaraları, güzel köyleri, tepeleri kaplayan üzüm bağlarını geçen hafta anlatmıştım. Bu hafta ise zirvedeki buzulları, köylerde yediğim yemekleri, 12 yılda bir yapılan festivali ve diğer güzellikleri anlatacağım.