Bitki çayları sağlığımızın korunması ve keyifsizlik gibi sıkıntıların giderilmesi için kolay hazırlanan çay çeşitlerinden birisidir. Uzun yıllardır tüketilen bitki çaylarının nasıl hazırlanacağının bilinmesi de çok önemlidir. Bu nedenle bitki çayı demlemenin püf noktaları sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, bitki çayı nasıl demlenir, nasıl kaynatılır? Demlikte bitki çayı nasıl yapılır? Bitki çayının nasıl demlendiğini sizlere detaylıca derledik.
#Nasıl YapılırBitki çayları sayesinde güne enerjik bir başlangıç yapabilir, hatta bu enerjinizi gün boyu koruyabilirsiniz. Kışın hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bitki çaylarının pek çok yararı mevcut. Her gün içtiğiniz siyah çayı biraz azaltıp yerine bitkisel çay tükettiğinizde ufak çaplı hastalıklarla mücadele edebilirsiniz.
#Bitki ÇayıDünyanın çoğu ülkesinde kahve en çok tüketilen içecek olmasına rağmen Türkiye’de çay öne çıkıyor. Türkiye’de her eve giren, sohbetleri demleyen çayın pek çok faydası olduğu kadar aşırı tüketildiğinde zararları da olabileceğini söyleyen Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 100 yıldır çay tüketimi kahvenin önüne geçti. Yıllık kişi başı 3,5 kilogramlık çay tüketimimizle dünyada en çok çay tüketen millet olarak anılıyoruz. Kararında içilen çay kalbi koruyor” dedi.
#Çayın FaydalarıDünyanın çoğu ülkesinde kahve en çok tüketilen içecek olmasına rağmen Türkiye’de ise çay öne çıkıyor. Türkiye’de her eve giren, sohbetleri demleyen çayın pek çok faydası olduğu kadar aşırı tüketildiğinde zararları da olabileceğini söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 100 yıldır çay tüketimi kahvenin önüne geçti. Yıllık kişi başı 3,5 kilogramlık çay tüketimimizle dünyada en çok çay tüketen millet olarak anılıyoruz. Kararında içilen çay kalbi koruyor” dedi.
#Merve İşeri Uzunoğlu