Öğrenci azlığı nedeniyle kapanan köy okulu bilişim merkezine dönüştürüldü. Köy okulu yeni yüzüyle şimdi bir bilim ve teknoloji merkezi haline geldi. Çatalca Yenilikçi Uygulamalar Bilişim Merkezi, 6 farklı atölyesinde öğrencileri geleceğin teknolojileriyle buluşturuyor.
#ÇatalcaDünyanın en büyük bilişim fuarı “CEBIT” yapay zeka teknolojilerini yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl dijitalleşme sürecinde yaşanan değişim ve dönüşüme dair sunduğu projeksiyonlarla büyük beğeni toplayan fuar yakın tarihte piyasaya çıkmaya hazır yapay zeka, blok zinciri teknolojileri, pazarlama ve satış otomasyon teknolojilerinin günlük yaşama entegrasyonuna odaklanacak. CEBIT 2019 yılında dijital sektörler için Avrupa’nın lider karma sergi, konferans ve festival etkinliği konumunu daha da pekiştirecek.
#Cebit 2019Kocaeli Gölcük’te meslek lisesi öğrencileri zihin gücüyle çalışan, acil durumlarda kişinin güvenliğini sağlayacak ‘Zihin Kontrol’ sistemi geliştirdi. Sistem, kişinin kafasına takılan cihazın beyin dalgalarında algıladığı yorgunluk belirtilerini, yazılı ve sesli mesaj olarak görevli çalışana iletiyor. Projeyi geliştiren liseliler, Kocaeli Bilişim Fuarı’nda düzenlenen yarışmada birinci olarak Cern’e gitmeye hak kazandı.
#CERNKocaeli Bilişim Fuarı, bu yıl ‘ilk’ olmasına rağmen büyük başarılara imza attı. 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, katılımcı firmalar, ziyaretçiler ve sektörün önde gelen temsilcilerinden tam not aldı. 90 katılımcı firma ve açılan 117 stant, bilişim tutkunlarıyla sektörün önde gelen firmalarını bir araya getirirken, ziyaretçiler fuara büyük ilgi gösterdi. Renkli etkinlik ve şovlara da sahne olan fuara, Kocaeli ve ilçelerinden ziyaretçiler adeta akın etti.
#KocaeliKocaeli bilişimin başkenti olma yönünde ilerliyor. Türkiye’nin ilk ve tek bilişim festivali olması beklenen 1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım’da düzenlenecek. Türkiye’de teknolojinin geldiği son noktanın gözler önüne serileceği etkinlikte, yerli ve milli projeler öne çıkacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kocaeli’ni Türkiye çapında bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler ürettiklerini söyledi.
#BilişimBilişim ve teknoloji takipçilerinin merakla beklediği Uluslararası Bilişim Fuarı CeBIT kapılarını açtı. Almanya'nın Hannover kentinde her yıl Mart ayında düzenli olarak organize edilen fuara bu yıl 70 ülkeden 3 bin 300 firma katıldı. Dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan CeBIT'te Türkiye'den ise 35 firma yer aldı. Dev firmaların en son teknolojik yeniliklerini sergilediği fuarın partnerliğini İsviçre üstlendi.
#Cebıt3-5 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara’da ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek BİLİŞİM 2015 & CITEX 2015, TBD 32. Ulusal Bilişim Kurultayı ve 2. Ankara Bilişim Fuarı’nda Türkiye’nin ve Bilişim sektörünün geleceğini ilgilendiren birbirinden önemli konular, konularında uzman katılımcıların değerli katkılarıyla ele alınacak.
Almanya'nın Hannover kentinde 16-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Fuarı CeBIT sona erdi. Fuarın ziyaretçi sayısında geçen yıllara oranla yüzde 6 artış oldu. Fuarda düzenlenen konferansları ise 100 bin kişi takip etti. CeBIT yetkilileri bunun rekor olduğunu açıkladı.