Hayatımızda ne yazık ki istemediğimiz hastalıklar ile karşılaşabilmekteyiz. Bu hastalıklardan biri olarak ise beyin sarkmasıdır. Beyincik sarkması doğabilecek hastalıkların arasında yer alırken neden meydana geldiği de bilinmelidir. Beyincik sarkması olup olmadığı nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir, teşhisi nasıl konulur tarzındaki merak edilen tüm sorulara cevap bulacaksınız. Ayrıca beyincik sarkmasının sonradan tekrarlanabilme özelliği var mı detayları ile derledik.
#SağlıkDenizlili sözleşmeli Piyade Uzman Onbaşı Oğuzhan Göçenoğlu’nun (25), 2019 yılındaki Barış Pınarı Harekatı sırasında yanı başında mayın patladı. Göçenoğlu, 2 ay sonra hastanede hayatını kaybetti ancak şehit sayılmadı. Hukuk mücadelesi başlatan baba Abdullah Göçenoğlu, 19 ay sonra oğlunun mahkeme kararıyla şehit sayılmasını sağladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın aileye şehitlik beratı vereceği bildirildi.
#Barış Pınarı HarekatıBirçoğumuzun çevremizdeki insanlara baktığında fark ettiği ama ne olduğunu bilmediği kemik ve omurga eğriliğinin adı: “skolyoz”... Bu çok önemli rahatsızlıkta önlem alınmadığı takdirde cerrahi müdahale gerekebiliyor. Beyin, Sinir ve Omurilik Uzmanı Op. Dr. Şevki Gök, “Bazı durumlarda şikâyet olmayabilir ama bu tanı ve tedavide gecikmelere neden olabilir” diyerek özellikle ailelerin çocuklarını iyi gözlemlemeleri gerektiğinin altını çiziyor.
#SkolyozBaş dönmesi oldukça sık rastlanılan bir şikayettir. Hastanelerin acil servislerine bu şikayetle başvuran hastaların oranı %25 tir. Baş dönmesi, beyin ya da kulak kaynaklı olabilir ve önlem alınmadığı taktirde sağlığınızı tehdit eden boyutlara varabilir.
#Baş Dönmesi