Kariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluSizi bilmem ama ben köşemi ve sizleri çok özledim. Yoğunluğum nedeniyle bir süredir ara verdiğim köşemde sene sonuna kadar ‘MasterChef’ eleme gecesinde çıkan tariflerimi ve bu tariflerin arkasındaki hikâyeleri yazacağım. Ocaktan sonra yine yemek kültürü, gastronomi seyahatleri ve gastronomi dünyası üzerine yazmaya vaktim olacak.
#The AliceMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirMasterChef Girit kabaklı risotto tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Danilo Şef'in hazırladığı Girit kabaklı risotto günün elenen yarışmacısını belirledi. Peki, Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi...
#Masterchef Girit Kabaklı Kaymaklı RisottoBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeÇeşit çeşit yenebilir ot varken bence salatalarımızı domates, salatalık ve marulla sınırlamamalıyız. Pişmiş sebzelerle de nefis tabaklar hazırlayabiliriz. Onlardan biri insalata di rinforzo... Az yağlı olması sayesinde bol bol yiyebildiğimiz bu nefis salata, İtalya’da Noel sofralarımızın olmazsa olmazıdır.
#KarnıbaharGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünBitkisel testi kebabı olur mu demeyin! Kapadokya’da yaptılar, üstelik çok lezzetliydi. İstanbul’a döner dönmez Kapadokya’dan aldığım yerel malzemelerle mutfağa koştum. Topaç sarımsağı ve Ayhan patlıcanıyla şahane bir mantı yaptım. Emir üzümüyle de pestile benzeyen ancak daha kalın bir atıştırmalık hazırladım.
#VeganÜlkemizde en fazla tüketilen meyveler arasında üzüm gelmektedir. Üzümlerden en çok tercih edilen çeşit ise beyaz üzümdür. Beyaz üzümün sağlığa pek çok farklı faydası bulunmakta ve beyaz üzümün suyu yapılarak tüketim yapılabilmektedir. Evde beyaz üzüm suyu yapmak isteyen kişiler fazla bilgi almak istemektedir. Beyaz üzüm suyu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Beyaz Üzüm SuyuŞimdi son tazelerini bulabileceğimiz, kurusunuysa yıl boyu yiyebileceğimiz bamyaya burun kıvıran çoktur. Misal Yayın Yönetmenimiz Ahmet Hakan da geçen hafta yazısında “bamyadan uzak durma konusunda milim geri adım atmadığını” anlattı. Belli ki Konya’nın meşhur bamya çorbasını veya ekşili, nohutlu, etli Adana usulünü henüz tatmamış...
#Bamyaİnsanlar her zaman rüyaları bir şekilde yorumlamaya çalıştılar. Eski toplumların masallarından karmaşık teorilere kadar, insanların onları analiz etme yolları gelişmeye devam etmektedir. Rüya yorumları ise günümüzde çok daha net ve belirgin şekilde analiz edilmektedir. İşte, tüm detaylar.
#Rüyada Kuru Üzüm Görmek Ne Anlama Gelir?Yenilikçi yaklaşımıyla her zaman fark yaratan Pınar Su ve İçecek, Türkiye'nin ilk cam şişede, şeker ilavesiz ve üstelik vegan sertifikalı olma özelliklerini taşıyan, vücudun günlük ihtiyaçlarına göre tasarlanmış Fonksiyonel İçeceklerini pazara sundu.
#PınarSirke, değerini son dönemde daha bir anladığımız, sağlık deposu bir gıda. Ancak sirkeden azami faydalanabilmek için sirkenin doğal ve katkısız olması gerekiyor. Bunun için yapabileceğiniz en doğru şey kendi sirkenizi yapmak. Bu içeriğimizde size evde sirke nasıl yapılır onu anlatacağız. İşte evde üzüm, elma, alıç, nar ve diğer meyvelerle sirke yapmak isteyenlere tavsiyeler ve tarifler…
#Evde Sirke Nasıl Yapılır“İlk 6 ay bebeğinize sadece anne sütü vermeniz yeterlidir. 6. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlanmalı ve 2 yaşa kadar ek gıdanın yanında bebek mutlaka anne sütü almalıdır” diyen Diyetisyen Başak İnsel, anne sütünü artıran besinler ve içecekler konusunda bilgi verdi.
#Süt Artıran TatlılarEge Bölgesi'ne özgü bir ot olan deniz börülcesine artık büyük şehirlerdeki marketlerde de rastlamak mümkün. Yaz boyunca küçük paketler halinde satışa sunulan deniz börülcesinin tek zahmeti temizleme aşamasıdır. Peki deniz börülcesi nasıl temizlenir ve pişirilir? Deniz börülcesi salatası
#Deniz Börülcesi