IF diyeti (Intermidend Fasting) yani aralıklı orucun, vücudu dinlendirip kilo verme sürecini hızlandırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, diyet süresince dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Bu diyette, aç kalınan süre boyunca vücutta depolanan yağların kullanıldığını belirten Aksoylu, "Oruç döneminde nasıl ki vücudumuz temizleniyor. Bu diyette de özellikle 3’üncü haftadan sonra çok iyi sonuçlar alınıyor" ifadelerini kullandı.
#Beslenme Ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek AksoyluÇin tuzu, bağımlılık yapıcı özelliğinin yanı sıra vücuda verdiği ciddi zararlardan dolayı sağlık uzmanlarınca tehdit olarak görülen maddeler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda, yemeklere lezzet vermek ve gıdaların raf ömrünü uzatmak için sıkça kullanılan ve Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) sinir sistemini bozduğu ve vücutta iltihabi reaksiyonlara neden olduğu ortaya çıktı.
#Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhanUzmanlar özellikle ramazan ayında tüketimi daha da artan sofraların vazgeçilmesi hurma, çorba, yumurta, yoğurt gibi besinlerin birçok faydası olduğunu belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, ramazan ayında tüketimi artan besinlerin faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.
#Ramazanda BeslenmeYaşadığımız çevre, stres, genetik yapı ve beslenme faktörü kanserin oluşum nedenleri arasında yer alıyor. Beslenmenin kanser oluşumundaki önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, onkoloji hastaları için beslenme önerilerinde bulundu.
#Beslenme ÖnerileriÜniversite öğrencilerinde beslenme alışkanlıklarının öğrenme kapasitesi ve hafızaya etkileri hakkında açıklamada bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, “Geç saatlere kadar sürekli kafeinli içecekler tüketerek ders çalışmaya çalışmak etkili verim alamamanıza yol açabilir” dedi.
#Kahve Zararlı MıBeslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, orucun sağlığa iyi gelen yönlerine, sahur ve iftar vaktinde tüketilecek besinlerin önemine dikkat çekti, “Hiç durmadan çalışan metabolizma için en mükemmel tatil oruçtur. Oruç, organların çalışma kapasitesini arttırır” dedi.
#İftar Nasıl OlmalıYeterli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Az su tüketimi kişiyi mutsuz eder, çalışma kapasitesini düşürür. Aynı zamanda çok fazla kafein tüketimi de mutsuzluğa neden olur. Ancak, muz, nar, kivi, kefir, ıspanak, pırasa, yumurta, yulaf ve ceviz gibi besinler ruh halinizi düzenlemeye yardımcı olan seratonin üretimini sağlayan amino asit triptofan içerir. Vitamin ve mineral açısından zengindir, sizi mutlu eder” dedi.
#Sağlık