Akdeniz'de av yasağının 15 Eylül'de tamamen kalkmasıyla birlikte Mersin'de her çeşit balık tezgahlarda yer almaya başladı. Geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları da ciddi oranda düşerken, balıkçılar balık bolluğundan memnun. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, "Balıklarımız çok, verimlilik var. Ekim ve Kasım ayları balık bolluğunun çok olduğu aylardır" dedi.
#Akdeniz1 Eylül itibarıyla av yasağı bitti, balıkçılar mavi sulara ağ attı. Hallere kasalarla gelen balıklar mezat usulü satıldı, sonrasında tezgâhlarda yerini aldı. Sezonun ilk gününde balık çarşısında palamutun tanesi, hamsi ve istavritin kilosu 70 lira oldu. Bereketli bir sezon bekleyen esnaf “Balık bollaştıkça fiyatlar düşecek” dedi.
#BalıkçıRusya’nın farklı ülkelerde başarı yakalamış ilk zinciri Novikov, Mandarin Oriental Bosphorus’ta açtığı şubeyle İstanbul’da. Pan-Asya lezzetleriyle iddialı mekânın menüsü, yurtdışı örneklerine göre biraz daha sade... Ama trüflü deniztarağı, yuzu somon gibi saşimileri, şef seçkisi suşi çeşitleri ve günlük taze deniz ürünleriyle bu açığı kapatıyor.
#MochiTÜRKİYE sanayisiyle, yeni teknolojileriyle büyümeli... Ama inşaatı da, gayrimenkulü de ihmal etmemeli. Daha modern şehirlere ihtiyacımız olduğu bir gerçek... Modern derken, çok katlı binalardan bahsetmiyorum. Şehirlerin bazı bölgelerinde gökdelenler olabilir ama silueti bozacak bir yapılaşmaya karşı olduğumu söylemeliyim.
#1Akdeniz’e yerleşen balon balığı balıkçı tezgahına da zarar vermeye başladı. Balıkçılar balon balığının yerli balık türlerini avlayarak popülasyona zarar verdiğini, bu durumun balık fiyatlarını artırdığı için olumsuz etkilendiklerini söyledi.
#Balon BalığıSamsun’da tezgahları bol miktarda avlanan hamsi doldururken; balıkçılar hamsinin irileşmesi ve yağlanması için kar yağmasını bekliyor. Samsunlu balıkçılar, kar suyu ile birlikte daha da yağlanacak hamsinin lezzetinin artacağını söylüyor.
#Hamsi