Baklava ve benzeri şerbetli tatlılar, mutfağımızda geçmişten günümüze en sevilen lezzetlerin başında geliyor. Bu tatlılar çoğu zaman hazır alınsa da özellikle bayram dönemlerinde birçok kişi de tatlısını evde yapıp afiyetle tüketmek istiyor. Ancak baklava yufkası açmak herkesin harcı değil, ustalık istiyor. Tabii bir de iş hayatının vaktimizin önemli bir kısmını aldığı bu zamanlarda baklava yufkası açmanın zorluğu katlanıyor. İşte evde kendi tatlısını yapmak isteyen ancak buna vakit ya da imkan bulamayanlar için hazır baklava yufkaları son birkaç yıldır market raflarındaki yerini aldı. Peki hazır baklava yufkasıyla baklava yapmanın püf noktaları neler? Cevabı hemen aşağıda…
#BaklavaOsmanlı döneminden beri özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın hazırlanması uzun saatler sürse de sonucunda tadına bakan herkese küçük bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde herkes baklava yapımının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Lezzetli baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lezzetli bir baklava için hangi malzemeler tercih edilmelidir? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve baklava yaparken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktaları, baklava tariflerimiz ile birlikte hemen aşağıda…
#Baklava Yapımının Püf NoktalarıBayram günlerinde eve gelen misafirler için ikram edilen baklava, geleneksel lezzetlerimiz baş tacı olarak yer tutuyor. Yapımı zahmetli gibi görünse de hazırlandıktan sonra ağızda bıraktığı lezzet ile baklava yapımı ilgi görmeye devam ediyor. Peki, ev baklavası nasıl yapılır? Lezzetli baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, bayram misafirleriniz için baklava tarifi.
#Ev Baklavası Nasıl Yapılır?Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, su anda ağırlıkla İstanbul olmak üzere Türkiye’de 16 şubeleri bulunduğunu, yurt dışında toplam 7 şube ile hizmet verdiklerini belirterek, "Kaliforniya’da mağazamız bulunuyor, Queens ve Miami’de de mağaza açacağız" dedi.
Kalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıEv baklavası özel günlerde Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. El açması baklava ayrı bir maharet ister ve incecik açılmış yufkasının yanında bol malzemesiyle damak çatlatır. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem ev baklava yapabilirsiniz. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri…
#Ev BaklavasıRamazan Bayramı’na sayılı günler kala anne emeğini hatırlatan ev baklavası tarifi en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Yapılışı biraz zahmetli olsa da bize bayramları hatırlatan ev baklavası, bayramda ikram etmek için hazırlıklar yapanların menüsünde baş sıralarda duruyor. Biz de kolay ev baklavası nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte kolay ev baklavası yapımı.
#Ev BaklavasıSon zamanlarda yaşanan evde kalma süreci insanları yeni şeyler keşfetmeye sevk ediyor. Yeme-içmenin büyük ilgi görmesi ev imkanlarıyla yapılan tariflerin de artmasına neden oluyor. Karantina sürecinin başından itibaren evde ekmek yapanların sayısı oldukça fazlaydı. Ramazan ayının gelmesiyle şimdi de birlikte ev ortamında nasıl pide yapılacağına dair araştırma yapanların sayısı arttı. Hatay ve Mardin mutfağı lezzetlerini “Yıldızlı Tarifler” kitabının yanı sıra Hürriyet Lezizz’deki köşesinde her hafta okurlarıyla buluşturan Yıldız Öz Samaha, evde Ramazan pidesi yapmanın püf noktalarını paylaştı.
#Ramazan Pidesi