Taze bakla insan sağlığı açısından son derece faydalı sebzeler arasında yer almaktadır. Özellikle diyet yapan ve kilosuna dikkat eden kişilerin yemesi gerekmektedir. Pek çok kişi baklanın kalorisini merak etmektedir. Bakla besin değerleri: 100 gr Bakla kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nasıldır detayları ile derledik.
#Bakla Besin DeğerleriKuru baklagiller, insan sağlığı açısından büyük önem taşımakta olan besin kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı pek çok insan bu son derece kıymetli besin kaynakları hakkında daha fazla bilgi edinmeye ihtiyaç duyabiliyor. Sizin için kuru baklagiller nelerdir, hangileridir ve nasıl saklanır? Kurubaklagillerin faydaları, besin ve kalori değerlerini detaylarıyla derledik.
#Kuru Baglagil18 Haziran Dünya Sürdürülebilir Gastronomi Günü… Gıda hukuku profesörü Hilal Elver “Gastronomi artık sadece gurme menülerle uğraşmak, mutlu azınlıklara hitap etmek yerine kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Bu bir moda değil, zorunluluk! Az et, çok sebze, meyve kullanan, ürününün her şeyini değerlendiren şefler önde. Gastronomi dünyası büyük değişim içinde” diyor.
#Yazar‘Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’, ‘Pizza mı yoksa pide mi?’ sorularıyla zaman zaman anketler düzenleyen ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, bu kez ‘Tarhana mı, mercimek mi?’ diye sordu. Mercimek çorba yüzde 52 oyla şimdilik önde gidiyor ama Türkiye’nin sayılı şefleri tercihini şüphesiz tarhanadan yana kullanıyor. Peki neden?
#YazarTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 1 Ocak itibarıyla, hazır yemek hizmeti veren restoran, kantin, okul ve hastane gibi toplu tüketim yerlerindeki gıdalar için alerjen bilgilerinin tüketiciye sunulmasının zorunlu olacağını açıkladı. Buna göre 1 Ocak itibarıyla gıdaların alerjen bilgileri, afiş, yazı tahtası, mönü gibi vasıtalarla tüketicilere sunulacak.
#GazetehaberleriTürk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile tüketicilere yönelik birçok önemli düzenleme 1 Ocak 2020 itibariyle hayata geçiriliyor. Toplu tüketim yerlerinde alerjen bildirimi zorunlu olacak. Hazır ambalajlı gıdalarda enerji ve besin öğelerinin miktarı yer alacak.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli