Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davayı karara bağlayan eski İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yakalandı. Eryılmaz,Hrant Dink Davası’nda “Örgüt yoktur” kararı vererek tartışmalara konu olmuştu.
#Rüstem EryılmazSuriyeli sığınmacılar için dernek üzerinden Türkiye’ye vergisiz sokulan 17 konteyner tekstil ürününün iç piyasada satıldığı ortaya çıktı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin ortaya çıkardığı kaçakçılıkla ilgili 15 kişi hakkında hapis istemi ile dava açılırken, ele geçen 285 bin 528 adet ürün arasında İtalya’dan gelen binlerce takım elbise de bulunuyor.
#Mondi Export Tekstilİstanbul Halkalı Gümrüğü’ne yönelik operasyonda 40 kişinin gözaltına alınmasına neden olan en önemli adres bu apartmanın giriş katı çıktı. Bu dairede olaylarla hiçbir ilgisi olmayan bir aile yaşıyor. Ancak ne hikmetse bu aile 4 ayda 17 milyon liralık iplik ithalatı yapmış.
#İhlas HoldingHayali ihracatçıların yargı problemlerini rüşvetle çözdükleri iddiasıyla 41 kişi hakkında 1 yıldan 28 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar arasında Danıştay eski 9. Daire Başkanı Ali Cengiz Divanlıoğlu, Yargıtay-Danıştay üyesi 3 kişi ile 2 savcı ve 5 avukat da bulunuyor.
Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 isim arasında suç örgütü lideri olmakla suçlanan Buca eski cezaevi müdürü Hakkı S.’nin dün 15:30’da başlayan sorgusu bu sabah 06.00’ya kadar sürdü. Danıştay bağlantıları üzerinde durulan Hakkı S.’ye 96 sayfalık soru yöneltildiği öğrenildi. Şüpheli isimler arasında, savcı, avukat ve hayali ihracat operasyonları ile adları gündeme gelen isimler bulunuyor.
Türkiye’de son yılların en büyük hayali ihracat vurgunu aylar süren titiz çalışmayla ortaya çıkarıldı. Mali polisin 10 aylık teknik takibi sonucunda geçen nisanda operasyon için düğmeye basan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı aralarında gümrükçüler, maliye memurları ve mali müşavirlerin de bulunduğu bir çetenin Ocak 2009 ile Aralık 2010 arasında yüzlerce paravan firmaya ait naylon faturalar kullanarak 5 şirket üzerinden 900 milyon TL’lik hayali ihracat yaptıklarını tespit etti. Türkiye’nin bir yıllık ihracatının binde 5’ine denk gelen bu hayali ihracat karşılığında 51 milyon TL KDV iadesi alındığı belirlendi.
ABD'den Türkiye'ye döndükten sonra hakkındaki 3 ayrı dava nedeniyle tutuklanan işadamı Halil Bezmen, ''1918 Sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun'a muhalefet etmek'' suçundan yargılandığı davada tahliye oldu. Ancak Bezmen, diğer davalar nedeniyle salıverilmedi.