Balkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıTay mutfağı, dünyada sevilen, benim de favorilerimden. Dolayısıyla bir haftalık Phuket tatilimi yemek deneyimiyle doldurmaya çalıştım. Tayland şarapları tadımından sadece Phuket’de üretilen kaffir lime, tarçın, limon otu, Tay fesleğeni gibi farklı aromaları olan Chalong Bay Rum tadımlarına kadar pek çok tadıma katıldım. Ama en zevklisi bizzat yemek pişirdiğimiz, yakındaki yerel pazarı gezdiğimiz ve üstelik bütün tarifleri de hediye olarak aldığımız yemek kursu. İşte heyecan verici, lezzet dolu kursumuzun macerası...
#Seyahat