Pandemi sürecinde özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme nedeniyle tercih edilen bitkisel ürünlerin tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor. Bu dönemde en çok sumak, kekik, kara mürver, zerdeçal, zencefil gibi tıbbi ve aromatik bitkilere rağbet gösterildiğini belirten uzmanlar, bunların toplanmasından saklanmasına kadar pek çok noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmeKoronavirüs salgını nedeniyle dünyada ve ülkemizde binlerce insan bu salgınla mücadele ediyor. Kış döneminde beslenme ve bağışıklığı güçlendirmeye ilişkin detayları ve merak edilenleri Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir paylaşıyor.
#Bağışıklık Sistemi Güçlendiren Besinlerİnsan virüsle savaşırken tat ve koku duyusunun azalması nedeniyle yeterli beslenemediğini belirten Diyetisyen Aysun İpek, "Bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasına yardımcı olabilmek adına mutlaka doğru gıdaların uygun porsiyonda tercih edilmesi gerekir. Mutlaka süt, yoğurt, yulaf, meyve, ceviz gibi formda yumuşak, zenginleştirilmiş gıdalar hazırlanmalıdır” dedi.
#Karantina