Tekirdağ'da bulunan Asyaport Limanı'na, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından, tüm verileri enstitünün web sayfası üzerinden takip edilebilecek olan Deprem ve Tsunami Gözlem İstasyonu kuruldu.
#TekirdağGemi kaptanı olmak isteyen üniversite öğrencisi Ceyda Selvi, staj yaptığı geminin borçları nedeniyle Lübnan'ın başkenti Beyrut Limanı'nda alıkonulunca aylarca mahsur kaldığı gemiden Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın girişimiyle kurtarılıp, başka bir gemiye alındı. Patlamadan 4 gün önce yeni gemiyle limandan ayrılan Selvi, "Yeni yeni işe başladığım gemiyle oradan ayrıldık ve Kıbrıs açıklarında yolda duyduk patlamayı. Benim içinde bulunduğum gemi de orada bulunuyor hala. Patlamanın olduğu noktaya 1,5 ya da 2 kilometre uzaklıktaydık. Gemiye de parçalar isabet etmiş ve öğrendiğim kadarı ile hasar oluşmuş" dedi.
#BeyrutKruvaziyer turizminde dünyanın en büyüklerinden Mediterranean Shipping Company (MSC) Başkanı ve Üst Yöneticisi Diego Aponte, Türkiye'ye sefer kararı aldıklarını belirtti. Aponte, "Dünyada çok az sayıda ülkeye uğrak yapabilen dev kapasiteli konteyner gemilerimiz artık Türkiye'ye de sefer düzenleyecek." dedi.
#Mediterranean Shipping CompanyTEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI 1’İNCİ OTURUMU DÜZENLENDİ. 15 MADDENİN KONUŞULDUĞU TOPLANTIDA ASYAPORT LİMANININ YANINDAKİ OTOPARKIN YERİNİ ‘YÜK TERMİNALİ İDARİ VE SOSYAL HİZMET ALANI’ OLARAK KULLANILMASINA KARAR VERİLDİ.
Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olma özelliğini taşıyan Asyaport Limanı'nda sona gelindi. 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport’un Haziran ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Tekirdağ Barbaros’ta 320 bin metrekare alana kurulan Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan 20 metre derinliğe kadar toplam 2 bin metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport'ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Asyaport Limanı’nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-Shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) çevreci bir yaklaşımla, tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı. Asyaport'un denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına bin 200 kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor.Asyaport Limanı İşletme Müdürü Kadir Uzun, Asyaport'un faaliyete geçtiğinde dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company'nin (MSC), ana limanı olarak kullanılacağını ve limanın Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olarak bölgesinin devi olacağını söyledi.İHA
#Asyaportikonteyner- Tekirdağ'da yapımı son aşamaya gelen Asyaport Limanı'na, dünyadaki en büyük kapasiteli vinçlerden getirildi - Asyaport Limanı İşletme Müdürü Kadir Uzun: "İnşallah, diğer ekipmanlarımızı ve inşaatta kalan son süreçlerimizi de tamamlayıp limanımızı mayıs ortasında açmayı planlıyoruz"
- Tekirdağ'da 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanan ve tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2,5 milyon konteyner hareketine ulaşması beklenen konteyner limanı Asyaport'un dev vinçleri, limandaki yerlerini almaya başladı - İşletme Müdürü Uzun: - "Türkiye'nin en büyük limanı olacak. Yılda 2,5 milyon konteyner hareketinin yaşanmasını hedefliyoruz. Bunu da otomasyonu, kapasitesi yüksek vinçlerle sağlayabiliriz"