Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü yapılan aşure, temel olarak su, buğday, nohut, kuru fasulye ve toz şekerden yapılır. Bu ayda hazırlanıp dağıtılan aşurenin pişen eve bolluk, bereket getirdiğine inanılır. Biraz zahmetli gibi görünse de aşure oldukça bereketli bir tatlıdır. Aşurenin yapımında ise en çok yaşanan sorunlardan biri olarak kararması karşımıza çıkıyor. Peki, aşurenin kararmaması için ne yapmalı? Aşurenin beyaz olmasını sağlayan püf noktalar aşağıda…
#AşureAşure tarifi, Muharrem ayının içerisinde idrak edilen bu günü feyziyle geçirmek isteyen Müslümanların araştırdığı konu oluyor. Bol malzemeli olanı makbul olan aşure, genellikle 41 çeşit malzeme içermesi ile rivayet edilmektedir. Ancak 41 çeşit malzeme yerine, tuz, bal ve süt de eksikliği tamamlayabiliyor. İşte, aşure tarifi, malzemeleri ve yapılışı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AşureHicri takvime göre Muharrem ayının 10. Günü hazırlanan aşurenin yapımıyla ilgili araştırmalara başlandı. Çeşitli bakliyat ve malzemelerle hazırlanan geleneksel lezzetimiz aşure için, herkes sevdiklerine en iyisini sunmak istiyor. Peki, Aşure kaç malzeme ile yapılmalı, hangi malzeme ne zaman eklenmeli? Aşurenin yapımında önemli tüyolar…
#Aşure Kaç Malzeme İle Yapılmalı