Çoğu zaman yemekleri aynı gün içinde tüketmek mümkün olmayabiliyor. Özelikle kalabalık olmayan ailelerde ertesi gün yemeklerin ısıtılması seçeneği kullanılıyor. Ancak bazı yiyecekler ertesi güne kaldığında zehir saçabiliyor. Uzmanlar yiyecekleri bir kereden fazla yeniden ısıtmamanız gerektiğini söylüyor. Çünkü sürekli değişen sıcaklıklar bakterilerin çoğalmasına ve gıda zehirlenmesine neden olmasına daha fazla fırsat sağlıyor. Peki, tekrar ısıtılmaması gereken yemekler hangileri ? İşte ikinci kez ısıtılmaması gereken yiyecekler...
#Ispanak Ertesi Güne Yenir MiArtan yemekleri ısıtarak yeniden tüketmek, gıda israfını önlemenin harika bir yolu. Ancak her türlü yeniden ısıtma, yiyeceğin dokusunu, lezzetini ve besin içeriğini etkileyebiliyor. Buna bir de bazı yiyecekler ısıtıldığında ortaya çıkan sağlık risklerini de eklemek gerek. O nedenle mutfakta herkesin işine yarayacak bu listeyi hazırladık. İşte asla ısıtılmaması gereken yiyecekler…
#Sağlık