Şimdilerde Kızıldeniz dalış turizminin en önemli batığına dönüşen Thistlegorm’a dalanlar, 32 metre derinlikte bir tarihe tanıklık ediyor. Rengârenk canlılar lokomotiflerin, askeri kıyafetlerin, ciplerin, motosikletlerin üzerinde yaşıyor. 130 metre uzunluğundaki dev gemi ve üzerindeki askeri malzemeler sürrealist bir tabloyu andırıyor...
#FotoğrafTayvan Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü sabah 6 ile Salı günü sabah 6 arasında Tayvan çevresinde 59 Çin askeri uçağı ve dokuz donanma gemisi görüntülendiğini bildirdi. Öte yandan Çin, Doğu Çin Denizi'nde Japonya ile ihtilaflı adacıkların çevresinde devriye yaptı. Japonya, Çin'i diplomatik kanallardan protesto etti.
#Pasifik"Dünyanın en soğuk yerleri" denince aklınıza ilk önce Kuzey Kutbu geliyor olabilir. Ne var ki buzullarla kaplı bu bölge bir süredir fokur fokur kaynıyor. Bölgenin devleri ABD ile Rusya arasındaki mesafe sadece 85 kilometre ama uçurum uzun zamandır hiç bu kadar derin olmamıştı!
#Kuzey Kutup BölgesiTürkiye, Portekiz Deniz Kuvvetleri için STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ana yükleniciliğinde tasarlayıp, inşa edeceği iki adet Denizde İkmal ve Lojistik Destek Gemisi ile ilk kez bir Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi ülkeye askeri gemi ihracatı gerçekleştirmiş oldu.
#TürkiyeZonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında aşırı yağış ve fırtınadan batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kayıp 12 personelden 1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı. Bakan Yerlikaya sel felaketi ardından son durumu aktarırken, 'Şu ana kadar sel, fırtına ve sağanak yağışlarda 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzerek ifade etmek istiyorum.' dedi.
#ZonguldakZonguldak'ta aşırı yağış ve fırtınadan etkilenen Kafkametler adlı gemiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ereğli'de mendireğe çarpan yük gemisinin battığını ve 12 Türk mürettebat ile irtibat kurulamadığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, Zonguldak'ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığını duyurdu. Batman Valisi Ekrem Canalp sel nedeniyle kaybolan 3 çocuğu arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
#Ali YerlikayaZonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında aşırı yağış ve fırtınadan batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kayıp 12 personelden’1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı. Öte yandan Batman'da sel nedeniyle kaybolan 3 çocuktan 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı.
#Ali YerlikayaUkrayna’dan dün Karadeniz’de Rusya’ya rest anlamına gelecek bir karar geldi. Ukrayna, savaş başından bu yana limanlarda mahsur kalmış 60 civarındaki ticari gemi için insani koridor açtığını duyurdu. Ancak sivil gemilerin böyle bir risk almayı kabul edip etmeyeceği belli değil.
#UkraynaKahramanmaraş'taki depremlerin 7. gününde dünyadan Türkiye'ye yardım yağmaya devam ediyor. Azerbaycan’da aracına yüklediği yorganları Türkiye’ye ulaştırmaya çalıştığı anda çekilen fotoğrafla tanınan Server Beşirli, Türkiye’ye hiç gitmediğini, haberi aldığında çok üzüldüğünü ifade ederek, “Çok kederliyiz” dedi.
#TürkiyeSon dakika haberi... AFAD'ın verilerine göre saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde can kaybının kaybının 5 bin 894'e yükseldiğini açıkladı. Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzmanlar deprem için 'dünyada örneği yok' diyor. İlave vali ve kaymakamlar görevlendirdik. Her ilimizde bir bakanımız yürütülen felaketlere refakat ediyor. Hemen 100 milyar liralık kaynağı seferber ettik." ifadelerini kullandı. Erdoğan, 3 ay sürecek ve 10 ili kapsayacak olağanüstü hal ilan edildiğini de duyurdu. Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Ciddi bir mücadele içindeyiz, el birliğine ihtiyaç var. Zamanla yarışıyoruz, her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Provokatif söylemlerden uzak durulmalı" dedi. Yağma iddialarını değerlendiren Bakan Soylu, "Bir iki münferit olay tespit edildi, bunun dışında Türkiye'de böyle bir şey söz konusu değil." açıklamasında bulundu. Öte yandan THY ve Pegasus Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerinin ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına açıldığını duyurdu. Deprem sonrası alt yapı çalışmaları ve Hatay'da depremden hasar gören havalimanı pistine ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pist şu an tamir ediliyor." dedi.
#DepremHatay’a 2008, 2010 yıllarında gittiğimde Suriye’ye geçmek moda idi. Hatta Hatay merkezden bineceğiniz bir taksi ile Cilvegözü kapısına ulaşıp Halep’e geçmek, eski otantik atmosferini koruyan Halep çarşısını gezmek büyük keyifti. Günübirlik bu ziyaret için taksici ile anlaşıyor, öğleden sonra belli bir saatte tekrar buluşup Hatay’a dönüyordunuz. Hatay gezilerimizin en büyük heyecanı Halep’e geçmekti ve Samandağ bölgesine hiç vakit ayıramamıştık. Son iki yıldır tekrar Hatay’a sık sık gitmeye ve bu kez Samandağ bölgesinin de hakkını vermeye başladık.
#Uğur ÇELİKKOLÇok sayıda tapınak nedeniyle ‘Tanrılar Adası’ diye de anılan Bali G-20 Zirvesi’nde dünya liderlerini ağırlıyor. Zirve boyunca adada uçurtma uçurmak bile yasak. Güvenlik için 18 bin polis, 12 savaş gemisi, 13 helikopter ve 4 savaş uçağı kesintisiz görev yapacak.
#G20 Liderler Zirvesi