Dün İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, yapı güvenliği tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Sarsıntının ardından birçok kişi yaşadığı binanın depreme dayanıklılığını sorgulamaya başladı. Uzmanlara göre, bir binanın sağlam olup olmadığını anlamanın en doğru yolu, uzmanlarca yapılan dayanıklılık testlerinden geçiyor. Ancak kamuoyunda, kolonların daire içinde yer alıp almadığı, binanın bitişik nizamda inşa edilip edilmediği ya da duvarlardaki çatlaklar gibi gözle görülür unsurlar da sıkça tartışılıyor. Bu sorular ve endişeler ışığında, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarı’ndan Prof. Dr. Ercan Yüksel, daha önce hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamalarda konuya dair önemli bilgiler paylaşmıştı.
#İstanbul Depremiİstanbul’u sarsan depremin ardından uzmanlardan farklı görüşler geldi. Birçok uzman, dünkü depremin olası büyük depremin tarihini öne çektiği, bir sonraki depremin çok daha güçlü olacağını söyledi. Bazı uzmanlar ise dünkü depremin İstanbul için riski azalttığını savundu.
#İstanbulMerkez üssü İstanbul'un Silivri ilçesi olan 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, 'Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Bunlar Marmara’da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak.' dedi.
#İstanbulAntalya'da yaşayan Arzu Süer (60), 10 yıldır yaptığı muay thai ve koşu sporları sayesinde yıllara meydan okuyor. 2 çocuk annesi Süer, spor sayesinde hem fiziksel hem ruhsal açıdan genç kaldığını söyledi.
#Arzu SüerObezite dünya genelinde de ülkemizde de her geçen gün hızla artıyor. Öyle ki Türkiye son beş yıldır obezitede Avrupa birincisi oluyor. Peki ne yapacağız? Rakamlar neden sürekli artıyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Taşçı anlatıyor.
#ObeziteKanal D’nin reyting rekortmeni dizisi Uzak Şehir’den yeni bir tanıtım daha yayınlandı. Heyecan dolu bir bölümle ekrana gelecek dizide, Sadakat’in Alya ile Cihan’ın evliliğini sorgulayan Fikriye’ye imalı sözleri dikkat çekiyor.
#Uzak ŞehirRus polisi, Rusya'nın başkenti Moskova'nın güneydoğusundaki bir spor salonuna baskın düzenleyerek erkekleri gözaltına aldı. Yetkililer, operasyonun zorunlu askerlik uygulaması kapsamında gerçekleştirildiğini kaydetti.
#RusyaHer ne kadar çok fazla gündeme gelmese de obezite, 21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Türkiye ise obezitede son beş yıldır Avrupa birincisi olarak maalesef rekor kırıyor. Her geçen gün artan obezite rakamları, her yaştan insanı riske atıyor.
#ObeziteYapılan bir araştırmaya göre, bilgisayarlı tomografi (BT) taramaları 20 kanserden birine neden olabiliyor ve bu risk küçük çocuklarda artıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Araştırma sonuçları gerçekten doğru mu? Konunun uzmanı merak edilenleri anlattı.
#Bilgisayarlı TomografiMarmara Denizi'nde müsilajın yeniden görülmeye başlaması sebebiyle alanında uzman akademisyenlerden oluşan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, ODTÜ'ye ait Bilim-2 Araştırma Gemisi ile denize açılarak inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Barış Salihoğlu, ""Oksijensizlik durumu devam ediyor. Yani müsilaj oluşumuna elverişli koşulların sürdüğünü görüyoruz. Kirlilik baskısı da devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde müsilajın ne şekilde görüleceği biraz da iklim koşullarına bağlı olacak. 2021'deki yoğun müsilajla henüz karşılaşmadık. Ama yaza doğru bir yoğunlaşma olma olasılığı var" dedi.
#Marmara DeniziDoğum, yaş alma, hormonal değişiklikler ve genetik faktörler zamanla vajinal dokuda gevşemeye ve sıkılık kaybına neden olabilir. Bu durum, bazı kadınlarda hem cinsel yaşamı hem de özgüveni olumsuz etkileyebilir. Ayrıca vajinal gevşeme, hafif idrar kaçırma gibi günlük yaşamı zorlaştıran şikayetlere de yol açabilir. İşte bu noktada devreye cerrahi gerektirmeyen, konforlu ve hızlı uygulamalar giriyor. Cinsel Terapist Uzm. Dr. Şenay Eserdağ, ameliyatsız genital estetik hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#EstetikOtel odasında gizli kamera olayı, konaklama süreçlerinde 'gizlilik' kaygısını bir kez daha gündeme getirdi. Ramazan Bayramı tatilini Sapanca’da geçirmek isteyen bir aile, kiraladıkları bungalovda ampul içine gizlenmiş bir kamera buldu. Olay sosyal medyada tepki toplarken, uzmanlar gizli kamera riskine karşı uyarıyor. Dünkü haberimizde gizli kamera tespitiyle ilgili adım adım yöntemlere yer vermiştik. Bu kez işin hukuki boyutunu Avukat Sevda Şahin İhsanoğlu ile mercek altına aldık.
#SakaryaYıllarca beyazperdede nice karakteri canlandıran, ödüller kazanan, mesleğini yapmak uğruna yeri geldiğinde kendi ailesini bile geri plana iten ünlü oyuncu Gene Hackman'ın eşi Betsy Arakawa ile birlikte ölü bulunması bütün dünyayı şoke etmişti.
#Gene Hackmanİlkbahar aylarıyla birlikte bahçe ve balkon sezonunu da açıyoruz. İş hayatının stresinden, modern hayatın bize dayattığı betonlaşmadan kaçmamıza yardımcı olan bahçe ve balkonlarımız, aslında bizlere biraz da olsa doğayla iç içe olabilme imkânı sağlayan özel sığınaklar gibi.
#2025 Balkon Ve Bahçe DekorasyonuİHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin halkı için Beyazıt Meydanı’nda yürüyüş düzenledi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önüne kadar devam eden yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile katılım sağladı. İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bu yürüyüş sadece Türkiye yürüyüşü değil. Bütün dünya bileşenleriyle beraber yapıyoruz. Sınırlara yürüyeceğiz ve bu eylemleri dünyanın her köşesinde gerçekleştireceğiz” dedi.
#İHH İnsani Yardım VakfıAlmanya’da gelecek ayın ilk haftasında başbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, Ukrayna’nın şu anda NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olamayacağını, İngiltere, Norveç, İsviçre ve Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ilişkilerinin geliştirilmesinden yana olduğunu söyledi.
#ALMANYAHâlâ peluş oyuncakları ile uyuyan yetişkinleri görünce biraz tuhafımıza gidebilir, ya da çocuksu bulabiliriz ama peluş oyuncaklarla uyumanın bilmediğimiz faydaları varmış. Bunu biz değil uzmanlar söylüyor.
#PsikolojiYapay zeka teknolojilerine olan küresel ilginin, bu alandaki veri merkezlerinin enerji tüketimini 2030 yılına kadar dört katına çıkaracağı açıklandı. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) yayımladığı rapora göre; yüksek miktarda soğutma suyu ihtiyacı, kurak bölgelerdeki su kaynakları üzerinde ciddi baskı oluşturabilir.
#Yapay Zeka