Doğu Afrika ülkesi Madagaskar'da, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi. Devlet Başkanı Andry Rajoelina, bizzat reklamını yaptığı ve bazı Afrika ülkelerine ihraç edilen 'Covid Organics' adlı yerli bitkisel ilacın korona virüsünün tedavisinde çok etkili olduğunda ısrar ediyordu.
#DSÖİngiliz bilim insanları yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı kullanılacak yeni bir ilacı insanlar üzerinde denemeye başladı. Bununla birlikte, Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen, artemisia maddesi bazlı enjekte edilebilir ilacın klinik deneylerini bu hafta başlatacaklarını duyurdu.
#İnterferon BetaGündemdeki haberler ardından artemisia bitkisi merak konusu oldu. Artemisia bitkisi yaygın olarak bilinen adıyla pelin otu, bir yavşan türüdür. Yavşansa, papatyagiller familyasından 200-400 arasında türü bulunan, genellikle Kuzey ve Güney her iki yarımkürede kuru ya da yarı kurak habitatlarda yetişen, sert otsu ya da çalımsı bir bitki cinsidir. Oldukça acı bir ot olan pelin otu, dağlarda yetişmektedir. Peki, pelin otunun faydaları neler? Pelin otu ne için kullanılır?
#Artemisia BitkisiPeygamber Süpürgesi bitkisi, son günlerde faydaları ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Aslen Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinde yetişen Peygamber Süpürgesi, Türkiye'de ise Kaz Dağları bölgesinde yetişmektedir. Pelin Otu olarak da bilinen Peygamber Süpürgesi faydaları dolayısıyla ilaç yapımında da kullanılmaktadır. Peki, Peygamber Süpürgesi faydaları nelerdir? İşte, o bilgiler
#Peygamber SüpürgesiPeygamber Süpürgesi bitkisinin faydaları araştırılıyor. Biyolajik adı Artemisia annua olan bitki antviral etkileriyle gündemde yer alıyor. Peki Peygamber Süpürgesi bitkisi nedir? İşte ateş düşürülmesine de yardımcı olan Peygamber Süpürgesi’nin faydaları…
#Peygamber SüpürgesiNe sinir lifleri ne de beyinleri ve kasları ya da ağızları var, ama yine de yaşayan her organizma gibi, bitkiler farklı uyarılara çeşitli salgılarla tepki gösterebiliyor. Mesela zararlı böceklerin saldırısını bitkiler, kokulu salgılarla uzaklaştırıyor. Bilim adamları, koku maddelerinin biyoaktivitesinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine izin veren yeni bir deneysel model geliştirdi.