Burdur'da eczacı kalfası İzel Tonkaz Bekar (30), televizyonda gördüğü aronya bitkisini 5 dönüm arazisinde yetiştirdi. Şimdilerde hasat etmeye başladığı aronyanın 'süper meyve' olarak bilindiğini söyleyen Bekar, "Birçok hastalığa faydası var. Kanserle mücadeleden tansiyona, şekere, kolesterole iyi gelişinin yanında bağışıklığı artırdığı için değerli bir meyve" dedi.
#Burdurİçeriğindeki yüksek antioksidan ve vitaminler nedeniyle süper meyve olarak bilinen aronya girişimcilere ilham verdi. Tesadüfen tanıdıkları meyveyi Türkiye’de tüketicilerle buluşturmak için harekete geçen Aynur Rona ile Songül Koç, Yalova ve Kırklareli’nde üretime başladı. Aronyadan ürettikleri paketli ürünleri satışa sunan girişimciler gıda takviyesi alanına da giriş yaptı. İki kardeş üretimi arttırmak için çiftçilerle işbirliği yapmayı ve kendi üretim tesislerini kurmayı hedefliyor.
#Aynur RonaAronya, gülgiller ailesine mensup olan, halk arasında güç meyvesi olarak adlandırılmış nitelikteki bir bitki türüdür. Aronya bitkisinin Anavatanı Kuzey Amerika olmakla birlikte, uzun yıllardır Kuzeydoğu Avrupa'da tüketilmesi söz konusudur. Sizin için Aronya fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Aronya fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları konularını tüm detayları ile birlikte derledik.