Karadeniz'de artan bal tüketimine karşı uzmanlar ve bal üreticileri, 'orman gülü' bitkisinden üretilen 'deli bal'ın ölçüsüz tüketiminin, zehirlenme ve ölümlere neden olabileceğine dikkat çekerek, uyarıda bulundu. Soğuk algınlığının yanı sıra tansiyon düşürmede de etkili olan 'deli bal'ın, günde en fazla 1 çay kaşığı ölçüsünde tüketilmesi öneriliyor.
#TrabzonKaradeniz'de artan bal tüketimine karşı uzmanlar ve bal üreticileri, 'orman gülü' bitkisinden üretilen 'deli bal'ın ölçüsüz tüketiminin, zehirlenme ve ölümlere neden olabileceğine dikkat çekerek, uyarıda bulundu. Soğuk algınlığının yanı sıra tansiyon düşürmede de etkili olan 'deli bal'ın, günde en fazla 1 çay kaşığı ölçüsünde tüketilmesi öneriliyor.
#TrabzonTrabzon’un Sürmene ilçesinde yörede ‘deli bal’ olarak bilinen baldan yiyen 2 kişi rahatsızlanınca hastanelik oldu. Ortaköy Mahallesi’nde çalışma yürüten Alaattin Demirci ile Muhammet Özkan ‘deli bal’ olarak bilinen baldan yedikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyetleri görülmeye başlaması üzerine başlayan tedavisinin ardından taburcu edildi.
#Trabzon