Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, arı ürünlerinin şifasını kendi oğlu üzerinde gözlemledikten sonra, tüm dünyaya anlatmak için girişimci oldu. 10 arıcı ile çıktığı yolculuğunda, Türkiye’de bir ilk olan ‘Sözleşmeli Arıcılık’ modeli ile 5 bin sözleşmeli arıcıya ulaştı. “Doğanın insanları besleyebilmesi için önce bizim arıları beslememiz lazım,” diyen Dr.Samancı, söyleşimizde ülke genelinde yaklaşık 4 milyon arı kovanının açlık nedeniyle yok olma tehlikesinde olduğunun altını çizdi. Tanuğur, “Acilen arı yemi tedarik edip arıcılar birlikleri vasıtası ile arıcılara ulaştırılması gerekiyor. Arıların beslenme açığı kapatılmazsa tarımsal üretim de en az yarı yarıya azalır,” sözleriyle krize dikkat çekti.
#BursaMERSİN’in Erdemli ilçesinde dünyanın en pahalı sütü olarak bilinen ve besin değeri çok yüksek olan arı sütü hasadı devam ediyor. Tüketicileri uyaran 60 yıllık arı sütü üreticisi Şahbaz Çay, "Kilosu 10 bin liranın altında olan arı sütü sahte arı sütüdür" dedi.
#Arı SütüOrdu’da aile bütçesine katkıda bulunmak için arı sütü üretimi gerçekleştiren kadın çiftçiler zoru başardı. Kadın çiftçiler, temel kalite parametresi en az 1,4 değere sahip olan arı sütünde büyük bir başarı elde ederek temel kalite parametresi 2,1 olan dünyanın en kaliteli arı sütü üretimini gerçekleştirdiler.
#Arı SütüOrdu'da sertifikalı organik yumurta üretiminin geliştirilmesi ve modern üretim teknikleriyle yeni gelir kaynakları oluşturulması amacıyla çiftçilere 10 bin tavuk dağıtıldı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz: "Projeden yararlanan çiftçilerimiz aynı zamanda fındık üreticisi olup, uygulanacak bu projeyle fındığın yanında ilave gelir elde etmiş olacaklar"
#Tavuk