AÖF bölümleri ve taban puanları tablosu 2023 adayların odaklandığı konuların başında geliyor. Açıköğretim 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümleri, taban puanları ve başarı sıralaması üniversite tercih döneminin başlamasıyla öne çıkan konulardan oldu. ÖSYM duyurusu ile YKS tercihleri 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları YKS tercih kılavuzu ile öğrenilecek. Tercih listeleri Açıköğretim başarı sıralamaları ve kontenjanlarını dikkate alarak hazırlandı. AÖF 2 yıllık bölümler ve AÖF 4 yıllık bölümlerin tamamı ÖSYM'nin internet adresinde yer alan kılavuz bilgisi ile görüntülenebilecek. Peki, Açıköğretim 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümleri neler, kaç puan gerekiyor? İşte, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanları bilgisi.
#AçıköğretimAÖF taban puanları ve bölümleri, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Üniversite sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle gözler tercih sürecine çevrildi. Tercih yapacak adaylar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bölümleri ve taban puanlarını merak ediyor. İşte 2 yıllık ve 4 yıllık Anadolu Üniversitesi AÖF bölümleri ve taban puanları 2022...
#AÖFAÖF taban puanları, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yoğun ilgi görüyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bölümleri üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adaylar tarafından merak ediliyor. Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 170 puan almak gerekiyor. İşte detaylar..
#AÖFAÖF sınav sonuçları için beklenti devam ediyor. Anadolu ve Atatürk Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği sınavların ardından alacakları neticelere kilitlenen vatandaşlar, sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, üniversitelerin resmi yönetmeliğine göre AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının beklendiği günler ve detaylı bilgiler
#Aöf Güz DönemiYÖK, bu yıl üniversite sınavları sonrasında gerekli baraj puanını geçmesine rağmen tercihte bulunmayan üniversite adaylarıyla yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, adayların tercihlerini etkileyen en önemli neden istihdam. İkinci sırayı ilgili bölümün giriş puanı, üçüncüyü ise üniversitenin bulunduğu şehir alıyor. Adayların önemli bir bölümünün ise puanı yetmediği için tercih yapmadığı ve seneye tekrar sınava girme kararı aldığı görüldü.
#YÖKEskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ile diğer uzaktan eğitim sistemi kapsamındaki İktisat ve İşletme fakültelerinde ders kitaplarının elektronik ortama alınacağını ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde kağıt kitapların kaldırılacağını söyledi.
ESKİŞEHİR’deki Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ile diğer uzaktan eğitim sistemi kapsamındaki İktisat ve İşletme fakültelerinde ders kitaplarının elektronik ortama alınacağını ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde kağıt kitapların kaldırılacağını söyledi.
Açıköğretim Fakültesi AÖF 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, kontenjanlar ve taban puanları, üniversite tercih maratonu ile adayların gündemine geldi. ÖSYM Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri alınmaya başlandı. Takvime göre YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos'ta gerçekleşecek. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar üniversite tercih sürecinde, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanlarına göre tercihlerine dikkat edecek. Adaylar açıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri YKS tercih kılavuzu üzerinden öğrenebilecekler. Peki, 2024 ATA AÖF, AÖF, AUZEF tavan ve taban puanları belli oldu mu? İşte, AÖF taban puanları ve sıralamaları ile ilgili ayrıntılar...
#Açıköğretim BölümlerAÖF taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları, YKS ön tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber gündeme geldi. Açıköğretim fakültesi taban puanları YKS sonuçları ile takip ediliyor. AÖF 2 yıllık ve 4 yıllık taban puanları YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber sorgulanıyor. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınav sonuçları 16 Temmuz 2024 tarihinde erişime açıldı. 2 yıllık ve 4 yıllık Açıköğretim bölümleri ve puanları üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar, AÖF taban puanları 2024 araştırmalarına başladı. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te 2 ve 4 yıllık bölümlerin tavan ve taban puanları ise bu sebeple merak ediliyor. Peki, Açıköğretim kaç puanla kazanılır? İşte AÖF taban puanları ve başarı sıralaması 2024!
#AÖF Taban Puanları 20242 yıllık, 4 yıllık Açıköğretim bölümleri ve puanları üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar, AÖF taban puanları 2023 araştırmalarına hız kazandırdı. Türkiye’nin en kalabalık öğrenci sayısına sahip Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi’nde bulunuyor. İktisat ve İşletme Fakültesi birçok bölümde eğitim veriyor. Sonrasında ise İstanbul Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi geliyor. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF Açıköğretim bölümleri ve puanları da arananlar arasında yer alıyor. İşte, Açıköğretim Fakültesi AÖF taban puanları 2023
#AÖF Taban PuanlarıAçıköğretim’de eğitim hayatlarını devam ettirmek isteyen adaylar AÖF taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanlarına odaklandı. Açıköğretim 2023 taban puanları, yoğun ilgi görüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2023 yılı YKS tercih kılavuzunu paylaştı. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar ise ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te olan bölümleri ve şartlarını araştırıyor. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları merak ediliyor. Özellikle ön lisans ve lisans eğitimi alırken bir yandan da iş hayatına devam etmek isteyen adaylar Açıköğretim Fakültelerine kayıt yaptıracak. AYT, TYT puanlarıyla tercih işlemleri 28 Temmuz’da başlayacak. Tercihler ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Peki 2 ve 4 yıllık Açıköğretim taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? AÖF, ATA AÖF ve AUZEF hangi bölümler var? İşte, Açıköğretim taban puanları…
#Açıköğretim Taban PuanlarıYKS sınavından 300 ve 400 puan arasında yapan adaylar tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri listelemeye devam ediyor. Yüz binlerce aday doğru tercihi yaparak yerleştirme işlemlerinde diğer adayların önüne geçmeyi hedefliyor. Öğrenciler tercih sürecinde öğretmenlerinden, arkadaşlarından ve ailelerinden tercih edebilecekleri üniversitelere dair tavsiyeler alıyor. YKS tercih takvimine göre adayların üniversite tercihleri için 13 gün süresi olacak. ÖSYM tarafından YKS tercih kılavuzu erişime açıldı. AYT ve YDT puanları 310, 320, 330, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puan arasında olan adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri merak ediyor. Bu yıl lisans, ön lisans ve açıköğretim (aöf) için toplam kontenjan 1 milyon 61 bin oldu. Peki YKS 310, 320, 330, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puanla nereye girilir? İşte, adayların puan aralığına göre tercih edebilecekleri 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümleri…
#YKSAÖF bütünleme sınavı yapılacak mı sorusu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Mezun olabilmek için gerekli şartları sağlamak isteyen adaylar, AÖF’te bütünleme veya telafi sınavı olup olmadığını merak ediyor. Ön lisans programlarından mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik ders, lisans programlarından mezun olabilmek için ise 240 AKTS kredilik dersin alınmış olması gerekmektedir. Başarısız dersi bulunan adaylar mezun olamaz. Ayrıca genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan adaylar diploma sahibi olabilir. Anadolu Üniversitesi dönem başında akademik takvimi yayınladı. Peki AÖF telafi ve bütünleme sınavı yapılacak mı? İşte, açıklanan takvimin detayları…
#AöfYerleştikten sonra ek tercih yapılır mı sorusu, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gündemde yer almaya başladı. Yapmış olduğu tercihler neticesinde bir okula yerleşen ancak tercihinden memnun olmayan adaylar, yerleştikten sonra ek tercih yapılır mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, ÖSYM bilgisine göre yerleştikten sonra ek tercih yapılır mı? İşte, o detaylar
#Yerleştikten Sonra Ek Tercih Yapılır MıAÖF ikinci üniversite kayıtları ağustos ayında başladı. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıtlarını yapmak isteyen öğrenciler işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Adayların başvuru yapabilmesi için YÖKSİS sistemindeki öğrenim bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Lisans ve ön lisans bölümlerine başvurular kabul ediyor. Peki, AÖF ikinci üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?
#AÖFİkinci üniversite kayıt tarihleri, YKS tercihlerine kısa süre kala gündeme geldi. Öğrenciler, AÖF 2. üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırabilecek, ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilecekler. Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayacak. Peki, ikinci üniversite kayıtları ne zaman? İşte, AÖF ikinci üniversite başvuru tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#İkinci Üniversite Kayıtları Ne ZamanAÖF 2020 Güz dönemi e-Sertifika Programlarına kayıt başvuruları 05.10.2020 – 30.10.2020 tarihleri arasında yapılacak. AÖF e-Sertifika Programlarına Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşları ya da yabancı uyruklu bireyler başvurabilirler. Peki, AÖF e sertifika programına nasıl kayıt yapılır? AÖF e sertifika sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
#E-Sertifika Takvimiİkinci üniversite kayıtlarını yapmak isteyen adaylar heyecanla resmi açıklamaları takip ediyorlar. AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman sorusu yapılan resmi açıklama ile yanıt buldu. Başvurular ağustos ayının sonunda başlayacak. Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını yapacaklar. İşte detaylı açıklama…
#AÖFAÖF ikinci üniversite kayıtları için heyecan giderek artıyor. Her yıl kurum tarafından kayıtlar alınıyor. Adaylar kurum tarafından belirtilen başvuru tarihlerinde, kayıt otomasyonunda bağlantısı ikinci üniversite linkine tıklayarak internet başvurularını yapacaklar. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.
#Aöf İkinci Üniversiteİkinci üniversite kayıtlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar hızlandı. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuruları her yıl kurum tarafından belirtilen tarihlerde alınıyor. Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştiriyorlar. İşte ikinci üniversite bölümleri ve kayıtlar ile ilgili detaylar…
#İkinci ÜniversiteDiplomalarına bir yenisini daha eklemek isteyen çok sayıda vatandaş, AÖF'ün ikinci üniversite eğitiminden yararlanmak istiyor. AÖF tarafından belirlenen bölümler için verilen ikinci üniversite eğitimine başvurular 11-21 Eylül tarihi arasında alınacak. Peki, AÖF ikinci üniversite başvurusu nasıl yapılabilecek? AÖF ikinci üniversite bölümleri neler?
#AöfAÖF güz dönemi ara sınav soruları ve cevapları kısa sürede yayımlandı, gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Öğrenciler, AÖF bilgilerini ve son gelişmeleri https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifresiyle takip edebiliyor. Peki üç oturumlu olarak gerçekleşen AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşt E- Kampüs soru - cevap sayfası ve detaylar!
#AöfAÖF DGS kayıtlarının ne zaman yapılacağı binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Peki, AÖF DGS kayıtları ne zaman yapılacak? DGS ek yerleştirme işlemi ne zaman?
#DGSAÖF kayıt yenileme işlemi yapmak isteyen öğrenciler, Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden işlemlerin son gününde 45 krediye kadar derslerini seçebilecek. AÖF DGS kayıt işleminde süreç ise 10 Ekim tarihine kadar devam edecek. Peki, AÖF DGS kayıt işlemi nasıl yapılacak? İşte, adayların merakla beklediği AÖF kayıt yenileme işlemi ve DGS kayıt işlemi için gerekli olan belgelerin listesi
#Aöf2017 DGS sınavı saat kaçta yapılacak sorusu yüz binlerce aday tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. DGS sınav giriş belgesi, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı ve adaylar T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile sisteme giriş yaparak DGS sınav giriş belgelerini edindiler. DGS sınavı için bugün sabah kalkan adaylar için ÖSYM'den 15 dakika uyarısı yapıldı ve adaylara geç kalmamaları konusunda önemli uyarılarda bulunuldu. Peki, 2017 DGS sınavı saat kaçta yapılacak? DGS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır?
#DgsDGS sınav yerleri nasıl öğrenilir sorusu, İki yıllık bölümleri dört yıllığa tamamlamak isteyen öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. DGS sınav yerleri dışında puan hesaplama işleminin de detaylarını araştıran adaylar, araştırmalarını internet üzerinden yaptı. Peki, DGS sınav yerleri nasıl öğrenilecek? İşte, sınava saatler kala merak edilen konular hakkında detaylı bilgiler
#DgsDGS sınav yerleri, puan hesaplama işlemi ile birlikte araştırılmaya başlandı. Ön Lisans bölümlerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin merakla beklediği DGS sınav yerleri, lisans bölümüne geçmek isteyenler için fırsat niteliğinde olacak. Peki, DGS puan hesaplama ve sınav yerleri nasıl öğrenilecek? İşte, DGS 2017 puan hesaplama ve sınav yerleri detayları
#DGS