Şüphesiz Android telefon veya tablet sahiplerinin cihazlarını kaybetmesi, bu hayatta karşılaşabilecekleri en korkunç kabus olsa gerek. Öyle ki bazı kullanıcılar için cihazın kaybolması tüm yaşantının durması anlamına geliyor. Peki; kaybolan Android cihaz nasıl bulunur? İşte bunun en kolay yolu.
#KayıpTeknoloji alanındaki gelişmeler sayesinde yapılan çalışmalar, afet yönetiminde önemli bir rol oynuyor. Google, altyapısı ve teknolojisinden faydalanarak dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara uyarı gönderdiği ücretsiz bir sistem geliştirdi. Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderiyor. Deprem meydana geldiğinde deprem dalgalarının sarsıntısından korunmak için zaman kazandırmak amacıyla geliştirilen Android Deprem Uyarı Sistemi basın toplantısı ile tanıtıldı.
#GoogleAndroid sistem kullanıcılarının karşılaşmakta oldukları bir takım hatalar bulunmaktadır. Bu hataların çözümü bazen gayet basit olurken, bazen de çözümü çok zor olmaktadır. Hatta bazen bu hatalar, sistemi kullanılamaz hale getirerek telefonu ya da tableti oldukça kasmaktadır. Bu durum birçok android sistem kullanıcıları tarafından fark edilebilmektedir. Peki, bu hatalardan olan android process acore hatası ne anlama gelmektedir? Bu hatanın çözümü için hangi yollar aranmaktadır? İşte, hatanın çözümüne ilişkin detaylar.
#AndroidBugün çok özel bir incelemeyle karşınızdayız. Huawei’nin yeni tablet modeli Huawei MatePad 11’i bugün her yönüyle inceleyeceğiz. Bu cihazın en vurucu özelliği ise HarmonyOS yüklü olarak gelmesi. Bu nedenle de özel bir ilgiyi sonuna kadar hak ediyor. Şimdi gelin, MatePad 11’e yakından bakalım. (Sponsorlu İçerik)
#Selim ÖztürkBüyük olasılıkla kendinize ait pek çok hassas bilgiyi, kişisel bilgisayarınızda ya da akıllı telefonunuzda saklıyorsunuzdur. Sorumlu bir internet vatandaşı olarak da cihazlarınızı güçlü parolalar, biyometrik kilit gibi önlemlerle güvenlik altında tutuyorsunuzdur. Peki ama cihazınızı çaldırır veya kaybederseniz, ne olacak? İşte bu noktada şifreleme devreye girerek ek güvenlik sağlıyor. Siber güvenlik uzmanları, şifreleme veya diğer ismiyle kriptolama (encryption) seçeneklerini sıraladı.
#EsetE-posta, sosyal medya, akıllı telefon ve bulut depolama hesapları... Saydığımız bu platformlar ve çok daha fazlası dijital hayatımızın en önemli servisleri. En büyük sorun ise her geçen gün artan bu üyeliklerimizin şifreleri. Güvenliği de zor, hatırlaması da. Ya defterlere yazıyoruz, ya da hatırlaması kolay olsun diye aynı şifreyi tüm platformlarda kullanıyoruz. Dijital dünyamızda günümüzün en büyük sorunlarında biri olan şifre saklama işini geliştirilen cihazlar çözüyor. Bluetooth ve USB stick şeklinde satılan yeni nesil cihazlar sayesinde, şifreleriniz hem güvenli olacak hem de unutulmayacak.
#GazetehaberleriMerkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Murat Turgut: "2019'a yatırımcıya yeni bir müjdeyle giriyoruz. Çok kullanılan KAP'ın mobil versiyonu ile yatırımcının karşısına çıkıyoruz. KAP Mobil uygulamasıyla sermaye piyasası bilgilerine yatırımcının mobil olarak anlık erişim imkânı sağlanmış olacak." açıklamalarında bulundu.
#KAP MobilESET, sahte burç uygulamaları yoluyla mobil bankacılık müşterilerini hedef alan yeni bir zararlı yazılım tespit etti. Sözkonusu zararlı truva atı ile enfekte olmuş 29 uygulama, Google Play mağazasından global çapta 30 bin kez indirildi. Uygulama, yıldız falı sunma vaadiyle kullanıcıların bankacılık bilgilerini ele geçirmeye odaklanıyor.
#EsetYeni nesil ağ teknolojilerinin geliştirilmesinde dünyanın önde gelen açık inovasyon platformlarından biri olan Open Networking Foundation (ONF) İcra Direktörü Guru Parulkar, Türkiye'nin 5G ve ötesi teknolojilerde dünyaya öncülük etmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip olduğunu belirterek, "Şu anda Türkiye, bu ezber bozan teknolojiyi hayata geçirmeye en yakın ülke." dedi.
#Türk TelekomESET, uygulama mağazası Google Play'in koruma mekanizmalarını atlamak için gelişmiş özelliklere sahip yeni bir zararlı yazılım keşfetti. Akıllı telefon ve tabletleri hedef alan ‘TrojanDropper’, zararlı etkinliklerinin başlamasını geciktiren çok aşamalı mekanizmaya sahip. Bu sayede sahte uygulama gerçekmiş gibi görünüyor ve böylece tespitten kaçınmaya çalışıyor. Acele etmeyen ‘TrojanDropper’, kimlik veya kredi kartı bilgilerini çalmaya odaklanıyor.
#Eset