Fransız mutfağına ait bir çorba olan Andaloz (Andoloz) çorbası pratik bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Adını Türkçe “Endülüs” anlamına gelen “andalouse” kelimesinden alıyor. Biraz domates salçası, biraz da pirinçle harikalar yaratabileceğiniz bu pratik çorbayı evde artan pirinç pilavınızla da yapabilirsiniz. Peki, Andoloz çorbası nasıl yapılır? İşte Andoloz (Andaloz) çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Andoloz ÇorbasıAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan Yemekleri