Yeni bir videodan hepinize merhaba. Bugün uzun zamandır beklediğim HUAWEI ailesinin yeni üyesi HUAWEI'nin Watch GT5 Pro ile sizlerleyim. Seramik ve Titanyum malzemeler kullanan keskin hatlı tasarıma sahip, profesyonel spor takibi özelliklerine ek 24 saat boyunca gelişmiş EKG Analizi yapabilen ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunan bu yeni nesil akıllı saatini çok beğeneceksiniz. Sizi çok fazla bekletmek istemiyorum, gelin bu yeni akıllı saati daha yakından tanıyalım.
#Sponsorlu İçerikYeni bir videodan hepinize merhaba. Bugün uzun zamandır beklediğim HUAWEI ailesinin yeni üyesi HUAWEI'nin Watch GT5 Pro ile sizlerleyim. Seramik ve Titanyum malzemeler kullanan keskin hatlı tasarıma sahip, profesyonel spor takibi özelliklerine ek 24 saat boyunca gelişmiş EKG Analizi yapabilen ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunan bu yeni nesil akıllı saatini çok beğeneceksiniz. Sizi çok fazla bekletmek istemiyorum, gelin bu yeni akıllı saati daha yakından tanıyalım.
#Sponsorlu İçerikGalata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmalarında sıra aleme geldi. 270 kiloluk bakır alem, 4 parça halinde aşağıya indirilecek. Altın varakla kaplanacak olan alem yaklaşık 1 aylık çalışma sonrasında tekrar yerine yerleştirilecek.
#Galata KulesiGalata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları sürüyor. Ziyaretçiye yalnızca Seyir Terası’nın kapandığı çalışmalarla ilgil bilgi veren İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Yüksek Mimar Restorasyon Uzmanı Nevhiz Deniz Koyukan, "Bakır alemimizi de 4 parça halinde aşağıya indireceğiz. Bunun konservasyonu özel hazırlanmış bir mekanda belli ısıda yapılıp, altın varak işçiliği ile yüz deftere yakın varak kullanarak 10-12 metre civarında alem yüzeyi kaplanmış olacak. Alem 270 kilo ağırlığında, söküldükten sonra daha net ağırlığını söyleyebiliriz" dedi.
#Galata KulesiBakanlık yetkilileri, Ayasofya Camisi’ndeki restorasyonla ilgili merak edilenleri Hürriyet’e açıkladı. Buna göre aşamalı bir şekilde yapılacak restorasyon yıllarca sürecek. Ayasofya bu süreçte hiç kapanmayacak.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıBODRUM’un geç de olsa hareketlenmeye, o renkli ve eğlenceli yüksek sezon enerjisini yeni yeni yakalamaya başladığı şu günlerde, yarımadanın dört bir yanındaki farklı mekanlarda partiler, etkinlikler, konserler de tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca da özellikle temmuz ve ağustos ayında Bodrum’a akın edenlerden bize sıklıkla gelen, “Nerede kalalım?”, “Nerede yiyelim?”, “Bu senenin en popüler restoran / beach / hoteli hangisi?” gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Tabii ki farklı beklentilerdeki arkadaşlardan gelen bu sorulara her defasında onların zevk ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş cevaplar vererek adeta fahri concierge hizmeti de sunmuş gibi hissediyoruz kendimizi çoğu zaman. Bodrum’da yaşayan kişiler olarak eminiz benzer soru yağmurları size de geliyordur. “Kime nereyi tavsiye etsem beğenir?” diye kafanızı yorup zahmete girmeyin diye, biz sizin için tek tek deneyimleyerek, bu hafta da özellikle damağa olduğu kadar göze de hitap eden şık, kaliteli ve rafine mekanları paylaşmak istedik.
#1Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul’un simge yapılarından Kız Kulesi’nde tarihinin en kapsamlı restorasyon çalışmalarından birini sürdürüyor. Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı ve mimar Han Tümertekin danışmanlığında, geçen kasımda restorasyona alınan Kız Kulesi’ni Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ve mimar Tümertekin ile gezdik. Kale avlusu bölümüne 1990’lı yıllarda eklenen çelik çatı ve asma kat sökülmüş. Kule, 2023 başında tamamlanması beklenen restorasyon çalışması sonrasında müze olarak ziyarete açılacak.
#Kız KulesiMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#BursaÖzellikle altın kaplama üzerinden varak günümüzde birçok farklı alanda kullanılan bir yapıdır. Aynı zamanda merak edilen konular içerisinde yer alır. Peki, varak nedir ve nasıl yapılır? Altın varak nasıl temizlenir ve kullanılır tüm detayları ile derledik.
Tarihi eserlere zarar veren define avcılarıyla mücadele edilirken, kültür mirasımız olan eserlerin alışveriş sitelerinde satıldığı ortaya çıktı. Satıcıların, elyazması ve altın varaklı birçok tarihi eseri ‘aile yadigârı’ diye belirterek 1 milyon 250 bin liradan sattığı belirlendi.
#Tarihi Eser KaçakçılığıBir zamanlar Dolmabahçe Sarayı skandallarla gündeme gelirdi. Gazeteci Uğur Dündar’ın 1990’lı yıllarda yayınladığı Dolmabahçe Sarayı’nın depolarındaki eserlerin içler acısı görüntüleri tüm Türkiye’nin yüreğini dağlamıştı. Şimdi ise o görüntülerden eser kalmadı.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını nedeniyle dünyayı altüst eden 2020, Kültür ve Turizm Bakanlığı izinli bilimsel arkeolojik kazılar için bereketli bir yıl oldu. Kazılar pek çok şehirde devam etti. Aynı zamanda büyükşehirlerdeki hafriyatlarda ortaya çıkan arkeolojik alanlarda kurtarma kazıları gerçekleştirildi. İşte İstanbul’dan Van’a, arkeoloji alanında bu yılki en önemli keşifler:
#GazetehaberleriÜlkemizde birbirinden güzel mimari öğeler taşıyan ve dini öneme haiz pek çok cami ibadete açılmıştır ve açılmaya devam edilmektedir. Bu camiler arasında merak edenler için Melike Hatun Camii nerede? Melike Hatun Camisi tarihi, özellikleri, hikayesi ve mimarı hakkında bilgileri özenle derledik.
#Melike HatunÇoğu lezzet düşkününü harika yemekleri için uğradığı Afyon, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne gastronomi dalında dahil oldu. Sadece meşhur sucuğu ve kaymağıyla değil Coğrafi İşaret almış olan pastırması, vişnesi, keşkeği ve ayrıca manda sütlü ürünleriyle bu unvanı hak ediyor.
#AfyonTopkapı Sarayı’nda sergilenen en prestijli tablolardan İtalyan ressam Vincenzo Volpe imzalı 1900 tarihli İtalya Kralı III. Vittorio Emanuele tablosunun, "tahta kurtları"nın tahrip ettiği altın varaklı çerçevesi restore ediliyor.
#Vincenzo Volpe