Türk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklava, özellikle bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Baklavanın, hazırlanışı ve içeriğinin bölgelere göre değişse de ortak kültürümüz halinde geldi ancak bu enfes lezzet becerinin yanı sıra zaman istiyor. Baklava hamuru açacak vakti olmayanlar ise pratik tariflerin peşinde. Peki, kolay baklava nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kolay baklavanın yapılışı
#Kolay Baklava Nasıl YapılırRomalıların, ‘Serdika’ dedikleri şehir, 13. yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar Osmanlı hakimiyetinde kalmış, bu sayede mimari hazinelerinde -zamanla izleri silinmeye çalışılsa da- İslam esintisi taşıyor. İstanbul’dan bir saatlik bir uçuşla veya karayoluyla ulaşılabilen bu komşu ülke başkenti, sadece Türkiye’ye yakın konumuyla değil, görülecek yerleriyle de sizi kendisine çekiyor. Özellikle Avrupa ülkelerini gezmek için Schengen vizesi zaten almışsanız, hiç olmazsa bir hafta sonu kaçamağı için mutlaka bu komşu kente gitmelisiniz.
#BulgaristanTürk Standardları Enstitüsü'nce (TSE) "Türk Baklavası"na standart getirildi. Buna göre baklava kendine özgü renkte (altın sarısı) ve görünüşte olacak, şerbeti ve yoğunluğu sert olmayacak, boğazı yakmayacak. Her bir dilim baklavanın yüksekliği en az 3.5 santimetre olacak.
Ömer Faruk Berber, 1988’de barmenken koktey sosları üretti. Ürünleri piyasada tutunan Berber, 1996’dan itibaren de pastacılık sektörüne soslar, şuruplar, jöleler, dolgular üretmeye başladı. Beber’in şirketi Özmer Gıda, şu anda 13’ü patentli, 400’den fazla ürün üretiyor ve bu yıl 20 milyon dolar ciro bekliyor.