Almanya, aşılama konusunda gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldı. Özellikle AB’nin aşı siparişinde geç kalması nedeniyle Almanya’da aşı sıkıntısı yaşanırken, bu alandaki başarısızlığın üstünü örtmeye yönelik girişimler sosyal medyada günün konusu oldu.
#TwitterMonoklonal antikorların adını ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump koronavirüse yakalandığında uygulanan çoklu tedavi kokteylinde duymuştu. Almanya'da uygulanmaya başlayacak olan bu antikor tedavisi salgınla mücadele konusunda büyük umut sağlıyor.
#Monoklonal AntikorBioNTech'in kurucuları Prof. Uğur Şahin ve Özlem Türeci tüm dünyaya koronavirüse karşı mücadelede geliştirdikleri aşıyla umut oldu. Avrupa gelecek hafta aşılamaya başlamaya hazırlanırken Başbakan Merkel, sağlık Bakanı ve Bilim Bakanıyla birlikte Prof. Şahin ve Türeci hocalarla video konferans aracılığıyla görüştü.
#Özlem ŞahinIMF "Almanya, Kovid-19 salgının ilk dalgasını nispeten iyi bir şekilde yönetti. Salgın, sosyal yaşama ve ekonomik faaliyetlere büyük bir zarar verirken, erken ve güçlü bir halk sağlığı ve ekonomik politika müdahalesi, ekonomideki daralmanın Avrupa’nın diğer büyük ekonomilerinin çok altında bir seviyeye çekilmesine yardımcı oldu" açıklamasında bulundu.
#IMFAlmanya Kovid-19 nedeniyle ciddi oranda vergi kaybına uğradı. Mayıs ayında bir önceki yıla göre vergi kaybının yüzde 20 oranında olduğu açıklandı. Federal Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı aylık raporda vergi kaybının konjonktüre bağlı olduğu belirtilirken, kaybın büyük miktarda koronavirüsten kaynaklandığına işaret edildi.
#AlmanyaAlman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Alman hükümetine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısının hızlı şekilde kaldırılması çağrısında bulundu.
#Alman Seyahat Acenteleri BirliğiFortune 500 Avrupa listesinde yer alan Alman şirketleri, bu yıl çoğunluğu ülkenin imalat sektöründen olmak üzere 100 binden fazla çalışanı işten çıkarmayı planladıklarını duyurdu. Alman sanayisi yüksek enerji fiyatları, bürokrasi ve kurallar altında ezilirken, Çin ‘yeni Almanya’ oldu. Uzmanlara göre “Ucuz enerji ve ara malı ithal et, bunları işle ve yüksek kaliteye sahip mal olarak ‘Made in Germany’ algısıyla pahalı bir biçimde ihraç et” iş modeli de artık işe yaramıyor.
#Almanya- Turnuvada Türkiye'yi Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Medicana ve VakıfBank temsil edecek.- Türk temsilcileri, ilk maçlarını 6 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da yapacak.- Organizasyonun son 13 sezonunda VakıfBank 6, Fenerbahçe ile Eczacıbaşı Dynavit ise 1'er defa şampiyonluk yaşadı.- CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 2018'den sonra yeniden Dörtlü Final organizasyonu düzenlenecek.
#Fenerbahçe Medicana'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul MaratonuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının zamanlamasının tesadüf olmadığını belirterek, "TSK ve MİT şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizden bir adım dahi geri atmayacağız. Türkiye bu beladan mutlaka kurtulacaktır. Terör yıllarca siyaseti yönlendirmek için bir aparat olarak kullanılmıştır. Terör baronları Türk siyasetini dizayn edemeyecekler" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının zamanlamasının tesadüf olmadığını belirterek, "TSK ve MİT şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizden bir adım dahi geri atmayacağız. Türkiye bu beladan mutlaka kurtulacaktır. Terör yıllarca siyaseti yönlendirmek için bir aparat olarak kullanılmıştır. Terör baronları Türk siyasetini dizayn edemeyecekler" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2025 yılında 17 bin 28 dolar olmasını beklediğimiz kişi başına gelirin 2027 yılına gelindiğinde 20 bin dolar seviyesinin üzerine çıkması tahmin edilmektedir." dedi. Yılmaz, "Dünya ile kıyaslandığında, Türkiye ekonomisi bu zorlu koşulların üstesinden gelerek çok daha etkileyici bir büyüme performansı sergileyerek kümülatif olarak yüzde 25,9 oranında büyüme kaydetmiştir. 2025 yılında ekonomimizin üretim ve talep yönüyle dengeli görünümünü koruyarak, net ihracat ve sabit sermaye yatırımlarının ağırlığının arttığı, sürdürülebilir bir yapıyla yüzde 4 oranında büyüme kaydedilmesi beklenmektedir. Güçlü yapısı ve yüksek büyüme oranlarıyla milli gelir büyüklüğümüz Cumhuriyet'in 100’üncü yılı itibarıyla ilk defa 1 trilyon dolar eşiğini aşarak, 1,1 trilyon dolara ulaşmıştır." diye konuştu.
#Cevdet YılmazAlmanya'da ağustosta 48,4 puan olan bileşik PMI eylülde 47,2 puana geriledi. HCOB Başekonomisti Cyrus de la Rubia "İmalat sektöründeki gerileme yeniden derinleşerek Alman ekonomisinde erken bir toparlanma umudunu buharlaştırdı. Üretim son bir yılın en hızlı düşüşünü yaşarken yeni siparişler de azaldı" dedi.
#Almanya