Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki ihanet girişiminin ardından Ankara merkezli yürütülen soruşturmalar sonucu çok sayıda dava açıldı. Ankara'daki 52 darbe davasının yanı sıra örgüt üyeliği ve yöneticiliği suçlamasıyla görülen davaların önemli bir kısmı karara bağlandı. Darbe girişimini yöneten sözde yurtta sulh konseyi üyeleri ile hakim, savcı, gazeteci, futbolcu ve iş adamlarından oluşan örgüt mensuplarına ceza yağdı.
#15 TemmuzFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen "en kıdemli asker" Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk, arkadaşı Piyade Albay Davut Ala ile 66. Zırhlı Tugay'da verdiği mücadeleyle İstanbul için kilit rol oynayarak, tugayın darbe girişimine desteğini engelledi. Sait Ertürk'ün eşi Ceylan Ertürk darbe girişimini nasıl öğrendiklerini, "Televizyonu açtıktan sonra olup biteni görüyor ve bir arkadaşını arıyor. Devre arkadaşı 'Komutanım, emir komuta zinciri dışında cemaat sanırım bir kalkışma yapıyor' diyor" sözleriyle anlattı. Ceylan Ertürk, "Taziye için beni arayan komutanlardan şu ifadeyi kullananlar oldu; 'Sait olmasaydı, bugün İstanbul yoktu.' Tabii ben bunun yanına Davut Albay'ı da ekliyorum" dedi.
#Darbe GirişimiDarbe girişimi sırasında çıkan çatışmada vücuduna 7 kurşun isabet etmesine rağmen direniş göstererek kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmeyen Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, "Bir parmağım koptu. Karaciğerimin yarısı gitti. Diyaframım delinmiş. Kaburgamın bir bölümü yok. Bir bölümü kırık. Sağ tarafım tamamen paramparça olmuş. 10 gün yoğun bakımda kaldım" dedi. Ala, darbe girişimi gecesini kışlada yaşanan 'tuhaf' olayları anlattı.
#Davut Ala