Türkiye'nin en iyi kamp alanları arasında yer alan Aladağlar Milli Parkı, doğa ile iç içe keyifli vakit geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Kayseri ve Niğde'nin kesişme noktasında yer alan bölgede yer alan Aladağlar Milli Parkı, günübirlik gezi, çadır, piknik ve karavan kampı gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Aladağlar milli parkı nerede ve nasıl gidilir? İşte, tüm detaylar.
#Aladağlar Milli ParkıGörkemli dorukları ve heyecan verici sarp beyaz kayalıklarıyla Aladağlar Milli Parkı, tırmanış için ençok tercih edilen rotalara sahip. Aladağlar rengarenk çiçekler ve kıyısında kamp kurulan benzersiz doğa harikaları yedi göller sayesinde sporculara doyumsuz manzaralar ve güzel alanlar sunuyor. İşte size Aladağlar Milli Parkı ile ilgili bilgiler..
#Aladağlar Milli Parkı NeredeAladağlar Milli Parkı yaklaşık 3 bin metrelik rakım farkıyla muazzam bir biyoçeşitlilik örneği sergiliyor. Derin vadileri, eşsiz zirveleri, dik ve sarp buzul kayalıkları, mağaraları, görkemli kanyonları, yüksek platoları, manzarası, yaban hayatı, ormanları, yaylaları ile mutlaka uğranılması gereken bir durak… İşte size Aladağlar Milli Parkı ile ilgili bilgiler..
#Aladağlar Milli ParkıEkim ayına sayılı günler kaldığına göre artık sonbahar kampı için hazırlık yapmanın zamanı geldi demektir. Çünkü ekim ile birlikte doğa tam anlamıyla güz renklerine bürünmüş oluyor ve ortaya harika manzaralar çıkıyor. Biz de uzmanlarımıza "En güzel sonbahar kampı nerede yapılır?" diye sorduk; 7 şehirden 15 kamp alanı önerdiler. Çoğu hem ücretsiz hem de bolca aktiviteyi barındırıyor.
#SeyahatSiz hiç Torosların heybetini yakından gördünüz mü? Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar jeolojik olarak ülkemizin en ilginç yerlerinden biri. Dağlarda gezinmeyi, coğrafyanın oluşumuna şahit olmayı, dünyaya tepeden bakmayı istiyorsanız Aladağlar tam size göre bir yer. İşte size Aladağlar gezi rehberi…
#Aladağlar Gezi RehberiUluslararası işaret sistemi ile belirlenmiş farklı zorluk derecelerine sahip Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotaları Bolu'da. Kamp atılacak onlarca nokta, doyumsuz fotoğraf köşeleri, ünü ülke sınırlarını çoktan aşan aşçılar ve lezzetiyle parmaklarınızı tehlikeye atacak yemekler… İşte doğanın ve mutfağın kalbi Bolu...
#SeyahatOrta Toroslar’ın en yüksek noktasındaki Aladağlar, Niğde’nin bağrını yarıp 3 bin metrelere tırmanan bir kaya yumağı. Kişiye karınca hissi veren dev vadilerden, kırmızıya çalan kaya duvarlardan geçip merkezine ulaştığınızda karşınıza doğa harikası bir plato çıkıyor. Yedi Göller platosunun buzullarını, karlı zirvelerini 3723 metreden kuşbakışı seyretmek için, dolunayda bir grup doğaseverle Engin Tepe’ye yürüdüm. Günün ilk ışıklarında, 3 bin metreye ulaştığımda bir doğa mucizesi çıktı karşıma. Sihirli bir el, çölü andıran susuz, topraksız kayalık araziye rengarenk, küçük ve çok zarif çiçek demetleri serpiştirmişti. Bu sürpriz yılda bir kez, temmuzda yaşanıyordu.
Son yüzyıl içerisinde dünyayla birlikte Türkiye’de de kelebek türlerinde azalma oldu. Buna rağmen bir "kelebek cenneti" olan Türkiye’de 22’si endemik, yani sadece Türkiye’ye özgü, toplam 390 farklı tür yaşıyor. Ancak ne yazık ki 9 endemik türün nesli tükenmek üzere. Doğa Derneği’nin yayımladığı rehber kitapta, 310 tür hakkında fotoğraflar ve detaylı bilgiler bulunuyor. Kelebekleri bu rehberle tanıdıktan sonra, siz de doğa korumacılığı çalışmalarına katılabilirsiniz.