AKM Millet Bahçesi, millet kıraathanesi, yeşili, koşu, yürüyüş, bisiklet parkurları, buz pisti, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe bir sosyal yaşam alanı olacak. AKM Millet Bahçesi'nin 601 bin 700 metrekaresi yeşil ve açık alanlardan oluşuyor. Peki, AKM Millet Bahçesi nerede, ne zaman açılacak?
#AKMYaz aylarının en zevkli spor aktivitelerinden biri de tekerlekli paten kaymak. Sahilde veya parkta... İzlemesi çok eğlenceli, denemesi biraz cesaret istiyor. Şimdilerde bir de danslı buluşmaları çok popüler. Eğitmenlerden ‘paten’ sürmenin püf noktalarını öğrendik. 5 ila 63 yaş paten tutkunlarıyla konuştuk.
#PatenAnkara’nın Kalbi Altındağ Turizm Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ‘Ankara’nın en çok nesini seviyorsunuz’ sorusuna verilen ‘İstanbul’a dönüşünü’ cevabıyla ilgili, “Tersine çevirip, toplumsal hafızadan silmemiz gerekiyor” dedi.
#Murat YILMAZCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na göre, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları tamamlanarak işletmeye alınacak" dedi.
#Son DakikaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara mitinginde “Bay Muharrem’in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Bay Kemal’den duydunuz mu? Şimdi 24 Haziran’da bunlara bir Osmanlı tokatı gerekmez mi?” dedi. Erdoğan, partisinin 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen Ankara mitinginde şunları söyledi:
#GazetehaberleriHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#Beyoğlu